Skjermbilde 2017-11-07 kl

Focal Clear

Focal lanserer Clear - hodetelefoner i den dyre enden

De fleste som er interessert i head-fi har sikkert fått med seg omtalene av hodetelefonmodellene Focal Elear og den ekstreme Utopia. Nye Focal Clear legger seg pent i mellom disse, men er nærmere Elear i pris enn Utopia. 

Importør:

Karakter

Clear er en helt ny og åpen hodetelefon, og skal inneholde et element som innebærer en ytterligere utvikling av Focals M-formede membran. M-membranen i aluminium/ magnesium har et meget godt forhold mellom lav vekt, høy stivhet og god egendemping. Her snakker vi om en helt ny svingspole av kobber. Noe som i følge Focal skal gi enda bedre dynamikk, bedre kontrollert bass og bedre linearitet. Etter et å ha testet både Elear og Utopia er dette spennende, for begge modellene låter veldig bra, og er både vellydende og transientvillige som få. Klarer Focal å utfordre Utopia? Vi tror ikke det, men at de har klart å strekke lyden i Elear enda litt er nok mer sannsynlig. 

driver 1500278947.jpgElementet som benyttes er 40mm og er (se bildet) bygget opp som et tradisjonelt dynamisk element slik vi er vant med å finne i en vanlig høyttaler. Den forholdsvis store magneten gir god kontroll over elementet og masse dynamikk helt fra den aller nederste bassen og oppover. Elementet strekker seg ned 5Hz, og du bør ikke være i tvil om at denne hodetelefonen klarer å feie med seg selv den aller dypeste bassen. Den stopper på 28kHz i diskanten. 

Hodebåndet er kledd i ekte lær på oversiden og har et nytt mikrofibermateriale på undersiden. Det er også benyttet mikrofiber på selve øreputene. Focal mente lær og kunstskinn ikke ga den komforten de ønsket seg. Resten av konstruksjonen er aluminium. 

Focal Clear kommer levert med 3 forskjellige utskiftbare kabler: En 4-pin balansert XLR, en 6,35mm stereo-jack og en 3,5mm jack-plugg. Impedansen er 55 Ohm, og selv om det er ganske lavt er det ingen grunn til å tro at denne modellen kan drives av en mobiltelefon. Her behøves det enten en dedikert musikkspiller eller en liten forforsterker for å kunne bruke dem på tur. Hjemme er en god hodetelefon-forforsterker selvsagt helt nødvendig. 

Pris: 16.490.- 

Tilgjengelig nå. 

Mer info: www.multirom.no  

 

Kommentarer

ANNONSE

Siste fra forsiden

2017_11_Arendal_THX_Ultra_1723S_Slider_1600x900_a48e89e2-be94-4aaa-83ff-0a7b63077bd5

Arendal Sound lanserer ny høyt...

Tidlig i 2016 lanserte Arendal Sound sine nye høyttalere i det de kalte 1723-sereien. Nå har serien ...
skeletal_RP8

Rega RP8 - Lettvekter med mass...

Det er nesten skrevet i stein at platespillere skal være tunge, men Rega tenker helt annerledes enn ...
239617_Reloop_PP

Ny budsjettplatespiller fra Re...

Reloop har allerede laget en veldig god platespiller med sin modell Turn3, og vi hadde kanskje regne...

Siste tester

Hegel_front

Verdens første test av Hegel R...

Hegel fortsetter å komme opp med nye produkter, og denne gangen er det den integrerte forsterkeren R...
PLAY5_Black_Living_Room

Sonos Play 5 - med romkorreksj...

Det lå selvsagt i kortene. Sonos måtte komme med noe nytt nå som absolutt alle vil selge multirom. E...
_MG_9898_1024x533

Kompakt og fleksibel forsterke...

Hvis du er interessert i å sette opp et superkompakt system i stua, er en NuForce DDA 120 et mulig s...