Crop_Maestro_Blue_01_HR

Focal Utopia

Focal lanserer ny Utopia-serie

Ni år etter at den forrige Utopia-serien til Focal ble lansert, har den franske høyttalerprodusenten endelig avdekket to nye Utopia-høyttalere.

Importør:

Karakter

Etter suksessen med Sopra-serien, og ikke minst den lydkvaliteten den største Sopra 3-høyttaleren kunne fremvise, var det bare et tidspørsmål før franske Focal var nødt til å gjøre noe med toppserien sin, Utopia. Mange mente nemlig at den beste Sopra-høyttaleren låt bedre enn høyttalerne i den mest prestisjetunge høyttalerserien Focal noensinne har laget.

At det var nettopp nye Utopia-høyttalere som skulle avsløres var det derfor få som var overrasket over. Siden man i tillegg kunne se høyttalere pakket inn i sort stoff, og som formmessig lignet veldig på Utopia-høyttalerne, var den lille tvilen som blåst bort.

Utopia III EVO

Likevel var det store lytterommet der pressekonferansen ble avholdt smekk fullt av både tysk og internasjonal hifi-presse. Der kunne Raphael Triomphe stolt åpenbare ikke bare en ny Focal-høyttaler, men to.

Den nye serien vil hete Utopia III Evo, og de to første modellene i serien er de to gulvstående høyttalerne Scala v2 og Maestro. Begge høyttalerne har nyutviklede diskanter, delefiltre og mellomtone-elementer. I tillegg er bassene fått nytt dempematerialet for å gjøre bassen bedre definert.

Nytt er det også at Utopia-høyttalerne kan biwires eller biampes, og at de kan leveres i flere finisher enn de rød, svarte og hvite som har vært tilbudet fram til nå. Nytt er nemlig Metallic Blue, British Race Green, Ash Grey i tilegg til Black Lacquer og Carrara White.

Kommer i august

Maestro er den største av de to med nesten halvannen meter høyde og en vekt på 116 kilo. Følsomheten oppgis til 93 desibel og frekvensområde fra 25-40.000 hertz. Norsk pris er ifølge Isak Strand hos den norske importøren, Multirom, på 530.000 kroner paret.

Den mindre Scala v2 har i motsetning til storebroren ikke to, men ett basselement. Dermed kan man kutte av 25 centimeter på høyden, drøyt 30 kilo på vekta, og to hertz på bassutstrekning. Følsomheten her er også noe lavere med 92 desibel, men anbefalt forsterker-effekt er fra kun 40 watt og oppover, i motsetning til fra 80 watt og oppover for Maestro. Scala v2 vil koster 325.000 kroner paret.

Demoen tyder på at Focal har truffet blink igjen, og vi i Stereo+ håper selvsagt å få Maestro eller Scala v2 på test så fort de kommer til Norge. Det skjer i løpet av august.

 

Kommentarer

ANNONSE
ANNONSE

Siste fra forsiden

Skjermbilde 2018-01-19 kl

Multirom lanserer platespiller...

Det begynte med en smart design-ide hvor folkene bak MAG-LEV mente det var på tide å tenke nytt. Ett...
PSB-M4U8

Nye hodetelefoner med støykans...

Nå kommer det nye modeller fra flere produsenter som gjerne vil ha Bose sin posisjon som markedslede...
ieast

Mono lanserer kompakt og rimel...

For et par tusenlapper kan du nå kjøpe deg en liten nettverkspiller med interessant utstyrspakke, et...

Siste tester

Hegel_front

Verdens første test av Hegel R...

Hegel fortsetter å komme opp med nye produkter, og denne gangen er det den integrerte forsterkeren R...
PLAY5_Black_Living_Room

Sonos Play 5 - med romkorreksj...

Det lå selvsagt i kortene. Sonos måtte komme med noe nytt nå som absolutt alle vil selge multirom. E...
_MG_9898_1024x533

Kompakt og fleksibel forsterke...

Hvis du er interessert i å sette opp et superkompakt system i stua, er en NuForce DDA 120 et mulig s...