Crop_Maestro_Blue_01_HR

Focal Utopia Evo

Highend2017-Verdenspremiere for ny Utopia-serie

Ni år etter at den forrige Utopia-serien til Focal ble lansert, avdekket den franske høyttalerprodusenten to nye Utopia-høyttalere i går

Importør:

Karakter

Etter suksessen med Sopra-serien, og ikke minst den lydkvaliteten den største Sopra 3-høyttaleren kunne fremvise, var det bare et tidspørsmål før franske Focal var nødt til å gjøre noe med toppserien sin, Utopia. Mange mente nemlig at den beste Sopra-høyttaleren låt bedre enn høyttalerne i den mest prestisjetunge høyttalerserien Focal noensinne har laget.

At det var nettopp nye Utopia-høyttalere som skulle avsløres på Focal og Naim sin felles stand på årets Highend-messe i München var det derfor få som var overrasket over. Siden man i tillegg kunne se høyttalere pakket inn i sort stoff i hele går formiddag, og som formmessig lignet veldig på Utopia-høyttalerne, var den lille tvilen som blåst bort.

(Saken fortsetter under bilder)

Scala_White_L_01.jpgUtopia III EVO

Likevel var det store lytterommet der pressekonferansen ble avholdt klokka halv tre torsdag ettermiddag smekk fullt av både tysk og internasjonal hifi-presse. Der kunne Raphael Triomphe stolt åpenbare ikke bare en ny Focal-høyttaler, men to.

Den nye serien vil hete Utopia III Evo, og de to første modellene i serien er de to gulvstående høyttalerne Scala v2 og Maestro. Begge høyttalerne har nyutviklede diskanter, delefiltre og mellomtone-elementer. I tillegg er bassene fått nytt dempematerialet for å gjøre bassen bedre definert.

Nytt er det også at Utopia-høyttalerne kan biwires eller biampes, og at de kan leveres i flere finisher enn de rød, svarte og hvite som har vært tilbudet fram til nå. Nytt er nemlig Metallic Blue, British Race Green, Ash Grey i tilegg til Black Lacquer og Carrara White.

Kommer i august

Maestro er den største av de to med nesten halvannen meter høyde og en vekt på 116 kilo. Følsomheten oppgis til 93 desibel og frekvensområde fra 25-40.000 hertz. Norsk pris er ifølge Isak Strand hos den norske importøren, Multirom, på 530.000 kroner paret.

Den mindre Scala v2 har i motsetning til storebroren ikke to, men ett basselement. Dermed kan man kutte av 25 centimeter på høyden, drøyt 30 kilo på vekta, og to hertz på bassutstrekning. Følsomheten her er også noe lavere med 92 desibel, men anbefalt forsterker-effekt er fra kun 40 watt og oppover, i motsetning til fra 80 watt og oppover for Maestro. Scala v2 vil koster 325.000 kroner paret.

Demoen tyder på at Focal har truffet blink igjen, og vi i Stereo+ håper selvsagt å få Maestro eller Scala v2 på test så fort de kommer til Norge. Det skjer i løpet av august.

 

 

Kommentarer

ANNONSE

Siste fra forsiden

EDGE_A2-300_Front_Top

Ny XTZ-forsterker leverer mass...

I mange oppsett blir de kreftene en integrert forsterker ellen en hjemmekinoforsterker kan levere re...
4000_series_pg_hero_reflected_preview

Nye subwoofere fra SVS

Subwoofere er helt nødvendige i hjemmekinoen, og undervurdert i stereo-sammenheng. Nå har SVS kommet...
naim_black

Uniti Nova - Større og mer sla...

Har du et par store høyttalere, og synes Naim Uniti Atom blir litt snau, er det kanskje den større o...

Siste tester

Hegel_front

Verdens første test av Hegel R...

Hegel fortsetter å komme opp med nye produkter, og denne gangen er det den integrerte forsterkeren R...
PLAY5_Black_Living_Room

Sonos Play 5 - med romkorreksj...

Det lå selvsagt i kortene. Sonos måtte komme med noe nytt nå som absolutt alle vil selge multirom. E...
_MG_9898_1024x533

Kompakt og fleksibel forsterke...

Hvis du er interessert i å sette opp et superkompakt system i stua, er en NuForce DDA 120 et mulig s...