MARANTZ-PM-10-Gold-atmosphere-angled-FINAL

Marantz PM-10 og SA-10

Premium-produkter fra Marantz. PM-10 forsterker og SA-10 SACD/DAC

Denne forsterkeren og CD-spilleren hadde jeg gleden av høre for første gang på Highend i Munchen. Det var en ganske imponerende demo på et par høyttalere som man skulle tro var i overkant av hva en integrert forsterker kan klare å drive. Nå er PM 10 endelig i Norge, og den har fått selskap av SA-10, som både er en SACD spiller og DAC. 

Importør:

Karakter

Den nye serien heter Premium, og det kan faktisk både høres og ses. Det er godt skrudd sammen, det er brukt flott materialer og det er jo heller ikke noe galt i at Marantz holder seg til det samme designet. Det er stilig, og gir produktene identitet. 

Forsterkeren PM-10 er i følge Marantz den beste forsterkeren de noensinne har laget. Den er også en ganske så kraftig integrert forsterker. Den oppgis til å være 2 x 200Watt i 8Ohm og 2 x 400Watt i 4Ohm. Dette har de fått til ved å utstyr forsterkeren med en solid og stor strømforsyning for å kunne drive enhver høyttaler den kobles til - noe vi allerede har fått demonstrert av sjefen selv, Ken Ishiwata. Den har også en helt egen strømforsyning for forforsterker-delen. Til og med mikroprosessoren som styrer den digitale volumkontrollen har sin egen adskilte strømforsyning. Hele forsterkeren er fullbalansert fra inngang til utgang og har et imponerende signal/støyforhold. 

MARANTZ-SA-10-Gold-product-angled-FINAL.jpgEn forsterker nå for tiden må selvsagt også ha innganger for platespiller, og den har derfor en støysvak og ekstremt nøyaktig MM/MC-forforsterker. Ellers finner du alt du behøver av analoge innganger. 

CD/ SACD/ DAC er laget for å erstatte SA-7 som er den forrige referanse-spilleren til Marantz. SA-7 er det sikkert mange som husker, men den var kun en disk-spiller, og det er naturlig at Marantz har følt behovet for en oppgradering til dagens utstyrskrav. Den takler derfor både CD, SACD og musikk via USB. men det mest revolusjonerende, i følge Marantz, er at den er den første DAC-en som egentlig ikke har en DAC på innsiden! Svaret på spørsmålene som umiddelbart melder seg er Marantz Musical Mastering, som er en helt ny måte å tenke digital prosessering. Dette er en to-step prosess. MMM konvertering og MMM stream gjør at det resulterende signalet allerede er et høyfrekvent analogt signal og kun behøver et høykvalitets lavpassfilter før avspilling. Dette skal gjøre at signalet ikke har noen av artifaktene som kan oppstå når man gjør en tradisjonell dekoding i en DAC. 

Og så er det selvsagt prisen. De er ikke akkurat budsjettklasse, men så er det da heller ikke meningen at dette skal kobles sammen med noe annet enn ekte highend-høyttalere, kabler og annet utstyr. 

PM10-S1 skal koste: 79.999 NOK

SA10-S1 skal koste: 69.999 NOK

For mer info:

www.marantz.com eller www.akustikk.no 

 

Kommentarer

ANNONSE

Siste fra forsiden

EDGE_A2-300_Front_Top

Ny XTZ-forsterker leverer mass...

I mange oppsett blir de kreftene en integrert forsterker ellen en hjemmekinoforsterker kan levere re...
4000_series_pg_hero_reflected_preview

Nye subwoofere fra SVS

Subwoofere er helt nødvendige i hjemmekinoen, og undervurdert i stereo-sammenheng. Nå har SVS kommet...
naim_black

Uniti Nova - Større og mer sla...

Har du et par store høyttalere, og synes Naim Uniti Atom blir litt snau, er det kanskje den større o...

Siste tester

Hegel_front

Verdens første test av Hegel R...

Hegel fortsetter å komme opp med nye produkter, og denne gangen er det den integrerte forsterkeren R...
PLAY5_Black_Living_Room

Sonos Play 5 - med romkorreksj...

Det lå selvsagt i kortene. Sonos måtte komme med noe nytt nå som absolutt alle vil selge multirom. E...
_MG_9898_1024x533

Kompakt og fleksibel forsterke...

Hvis du er interessert i å sette opp et superkompakt system i stua, er en NuForce DDA 120 et mulig s...