technics_sl1200gr

Technics SL-1200 GR

Technics SL-1200GR - Endelig kommer folkemodellen

Først kom premium-utgaven SL-1200G som enkelte nok syntes kostet i drøyeste laget, og nå kommer endelig den nedskalert "folkemodellen" SL-1200GR med litt enklere utstyr, noe lavere vekt og ikke minst lavere pris. Heldigvis ser den fortsatt ut som en ekte SL-1200! 

Importør:

Karakter

Technics benyttet den store elektronikkmessen CES i Las Vegas til å lanserer sin aller nyeste platespiller SL-1200GR. En lettere og enklere modell av SL-1200G men med mye av premium-modellens "look and feel" i behold. Vi testet SL-1200G før den ble skikkelig lansert i Norge, og var svært fornøyde med både lyd og design, men det var sikkert flere enn oss som lot seg skremme en liten smule av prisen. Men det var mange som fikk nytt håp da ryktene begynte å gå om en nedskalert folkemodell. Nå er den endelig kommet, og dette ser ganske lovende ut. Den klassiske designen er beholdt, og hvis man ikke vet hva som er forskjellen er det meget sannsynlig at man ikke legger merke til dem i det hele tatt. Egentlig skulle det bare mangle. Technics kunne jo ikke kommet med en ny utgave av SL1200, som ikke så ut som en klassisk SL1200. 

Designet er klassisk SL-1200, og den veier fortsatt sine 13,7 kilo, selv om den faktisk har slanket seg nesten 7kg i forhold til den mye tyngre, og enda bedre dempede SL-1200G. Det til tross for at det er benyttet en sandwichkonstruksjon i både kabinett og platetallerken for å dempe uønskede vibrasjoner. 

technics_sl1200gr_2.jpgArmen er fortsatt en S-formet aluminiums-arm, og også denne er har Technics tatt jobben med å bygge, sette sammen og balansere nøyaktig for hånd. Og kikker du på baksiden vil du finne de samme gullbelagte kontaktene som på 1200G.

Lyden skal ha den samme tyngden og fundamentet som 1200G, og ha et stødig og troverdig lydbilde med god fokus. Selv om både vekten og dempingen er mindre. 

Spilleren kommer uten pickup, men det burde være enkelt å finne noen brukbare alternativer der ute. Hvis budsjettet er litt stramt er for eksempel MM pickup-en Ortofon Black til rundt kr. 5.000.- et glimrende sted å begynne. 

Prisen i Norge er ikke fastsatt, men under 18.000.- burde være innenfor rekkevidde når vi ser på prisene i Pund og Euro. 

For mer info: www.technics.no 

 

Kommentarer

ANNONSE
ANNONSE

Siste fra forsiden

PL6 offside no lid

Ny Planar6 fra Rega

Nytt superlett kabinett, sofistikert motorstyring og Regas velrennomerte 330-arm er en uslåelig komb...
Forside_05_2017_kvadrat

Stereo+ nr 5 - Sommernummeret ...

Ole Martin har tatt hifi'n lengre enn mange! Vi har vært hjemme hos ham å sjekket. Musikkvalget til ...
MA9000 Angle Right background

McIntosh lanserer sin største ...

De fleste som er interesserte i hifi kjenner til McIntosh. De har vært veldig aktive med nye produkt...

Siste tester

Hegel_front

Verdens første test av Hegel R...

Hegel fortsetter å komme opp med nye produkter, og denne gangen er det den integrerte forsterkeren R...
PLAY5_Black_Living_Room

Sonos Play 5 - med romkorreksj...

Det lå selvsagt i kortene. Sonos måtte komme med noe nytt nå som absolutt alle vil selge multirom. E...
_MG_9898_1024x533

Kompakt og fleksibel forsterke...

Hvis du er interessert i å sette opp et superkompakt system i stua, er en NuForce DDA 120 et mulig s...