Les testen av Dynaudio Excite 14: Små, men imponerende

Les hva vi mente om Genelec G Three:  Masse trykk og punch

Jeg ser at folk kjøper sånne små oppladbare høyttalere som spiller i mono eller ¨kvasistereo¨ til mange tusen kroner. De fleste av dem har en lyd som er helt forferdelig!  Men jeg har invitert venner som har tatt med seg pikkpakk og ektefelle for litt vin og prat, og hver eneste gang lurer gjestene på hvordan jeg får så god lyd fra høyttalere som både er små og samtidig ekstremt samboervennlige.     

Genelec G Three

 Genelec har en litt studiomonitor-aktig lydsignatur som kan være litt masete, selv om du hører du absolutt alt som skjer. De er også helt rå på vokal. Jeg vil beskrive dem som litt tørre, og om man ikke lytter aktivt kan de være litt slitsomme. Kvaliteten er det ingenting å utsette på. Jeg lurte litt på om det var hardplast men fant raskt ut at kassene er i aluminium. Men dip-switcher for å endre dempe bass/diskant? Dette er små elendige pinner man vipper opp og ned, og disse trodde jeg var utryddet i hifi-sammenheng.

Genelec  anbefaler sin modell F Two som koster 10 995.- hvis du behøver en sub, og det er ganske brutalt når man kjøper små aktive høyttalere. Dessverre er du også nødt til å ha en subwoofer for å få skikkelig hifi-kvalitet i mine ører.

dynaudioexcitex14_v1.jpgDynaudio Excite 14

Disse høyttalerne er derimot mer lekne, med litegrann mindre oppløsning slik at de ikke virker så analytiske. Men de tar det igjen med et generelt bedre lydbilde og en bedre lytteopplevelse. Alt er der, det er bare ikke så kontant og analyserende at det blir slitsomt å høre på, og gir totalt sett mer glede for pengene. De er også snillere mot dårlige kilder.

Kvaliteten er det ingenting å si på. Kassene er solide av behandlet tre og kvalitetsfølelsen er enorm. Jeg er ikke i tvil om at dette er høyttalere jeg kommer til å elske i stua, eller på skrivebordet.

Og vinneren er.....

Dynadio Excite 14a klarer seg bra nok alene til å vinne denne testen. Men begge er knakande gode høyttalere fra to meget kompetente produsenter.