CD-S2100_silver

Yamaha CD-S2100

Yamaha CD-S2100 - Glimrende CD-spiller og DAC

Yamaha går en litt annen vei enn de fleste andre. I stedet for å utstyre forsterkeren med digitale innganger, gjør de disse tilgjengelig der det er enklest og rimeligst å få det til. Nemlig på CD-spilleren som da blir både CD-spinner og DAC for eksterne kilder - i en og samme boks.

Yamaha CD-S2100

Pris: 16.490.-

Importør: Yamaha Scandinavia

5

Karakter

5 av 5

Pluss:

Lekker og detaljert lyd

Flott finish og utseende

DAC med digital inngang 

Minus:

Ikke til absolutt alle

Stereo+ mener:

Yamaha CD-S2100 er en glimrende CD-spiller og har en innebygget DAC for andre kilder som du til denne prisen nesten får med på kjøpet.

Yamaha er kjent for god oppløsning, og et behagelig og avslappet lydbilde. Klarer de å hente ut nok energi, fremdrift og engasjement av CD-spilleren sin til at det blir skikkelig fest på lokalet? Håpet er jo absolutt til stede hvis de har klart å beholde grunnkvalitetene fra forrige modell.

Bra utstyrt

Med gode DAC-er fra ESS på innsiden, en stødig og god konstruksjon og et ganske sobert og lekkert utseende med pianolakkerte trepaneler på siden, er dette en CD-spiller jeg absolutt kunne tenke meg å ha hjemme. CD-alderen er tross alt ikke helt ferdig! Kikker du på baksiden av enheten finner du en USB og to digitale innganger. Noe som gjør den svært fleksibel hvis du ønsker å hente inn et signal fra en multirom-spiller som Sonus eller Bluesound, eller via USB fra en PC/Mac med Wimp Hi-Fi. Bare for å komme med noen eksempler. Du finner selvsagt også balanserte utganger, som går inn i tilsvarende innganger på A-S2100 forsterkeren, og du har også digitale utganger hvis den innebygde DAC-en eventuelt blir utdatert om en ti års tid, hvis det i det hele tatt skjer.

Backplate_CD2100.jpgSilkelyd

Det nærmeste jeg kommer en beskrivelse av lydopplevelse til denne CD-spilleren er silkelyd. Oppløsningen er svært god, og detaljene drysses ut på lekreste vis. Den lyden kan du hygge deg med enten du bruker sølvplater i spilleren, eller om du velger å benytte den som en ren DAC. CD-spilleren har litt mer energi og spiller friskere enn forsterkeren den er ment å fungere sammen meg. Det er god ting, for selv om den låter veldig fint blir totalresultatet så vidt litt matt. Her snakker vi mer sprut, og et ganske solid tak på bassen. Noe som lett kan høres med Marcus Miller via Wimp Hi-Fi og med Mac-en koblet til USB-inngangen. Bassen står som en påle, og anslagene mot de aller dypeste strengene er kjempetunge og med masse trykk. I mellomtonen er det åpent og den spiller med superfine korn, og det eneste den mangler er den lille ekstra gnisten og superpresisjonen du får i CD-spillernes highend-klasse, men da snakker vi priser som ligger på minst det doble eller triple, og oppover. Den lekre og silkeaktige diskanten skal selvsagt ha litt av æren for den behagelig totalopplevelsen, og har du en litt upolert diskant i anlegget hjemme, kan dette være helt nødvendig medisin. Rommet den setter opp må også nevnes. Det er stort, instrumentene er godt plassert rundt omkring i lydbildet, og fokuset på hver enkelt stemme og instrument er godt, selv om det ikke er superskarpt. CD-spilleren er aller best på gode damestemmer, og med musikk som blander akustiske og elektriske instrumenter.

Konklusjon

Lyden er flott, behagelig og detaljert, og det gjør CD-S2100 til en bra CD-spiller i prisklassen. Et enda bedre kjøp blir den hvis du har ønsker om å kjøpe både CD-spiller og DAC. Da blir denne veldig godt skrudde enheten fra Yamaha er veldig sterk kandidat til bestemannsprisen i denne klassen. Det vil si hvis du liker klangbalansen, og at den passer godt sammen med dine eksisterende hifi-komponenter.

 

Kommentarer

ANNONSE
ANNONSE

Siste fra forsiden

EDGE_A2-300_Front_Top

Ny XTZ-forsterker leverer mass...

I mange oppsett blir de kreftene en integrert forsterker ellen en hjemmekinoforsterker kan levere re...
4000_series_pg_hero_reflected_preview

Nye subwoofere fra SVS

Subwoofere er helt nødvendige i hjemmekinoen, og undervurdert i stereo-sammenheng. Nå har SVS kommet...
naim_black

Uniti Nova - Større og mer sla...

Har du et par store høyttalere, og synes Naim Uniti Atom blir litt snau, er det kanskje den større o...

Siste tester

Hegel_front

Verdens første test av Hegel R...

Hegel fortsetter å komme opp med nye produkter, og denne gangen er det den integrerte forsterkeren R...
PLAY5_Black_Living_Room

Sonos Play 5 - med romkorreksj...

Det lå selvsagt i kortene. Sonos måtte komme med noe nytt nå som absolutt alle vil selge multirom. E...
_MG_9898_1024x533

Kompakt og fleksibel forsterke...

Hvis du er interessert i å sette opp et superkompakt system i stua, er en NuForce DDA 120 et mulig s...