Vi har allerede etablert at Bluesound 2-enhetene er et alternativ for alle som synes Sonos ikke gir den lydopplevelsen de er ute etter. Det går ikke helt galt hvis man kobler en passiv Sonos-enhet til en ekstern DAC, men Sonos-enheter med innebygde forsterkere er ikke våre absolutte lydmessige favoritter. Vi har et lønnlig håp om at Bluesound Powernode2 kan gjøre jobben på en langt bedre måte.

Teknisk  

Konstruksjonen til Powernode2 er skikkeligere enn utsiden avslører. Det er jo ikke mye her som likner på en klassisk to-kanals forsterker. Det ytre er sobert nok, men vi snakker jo ikke metall, fine displayer og ting som dempeføtter og liknende. Det eneste som er trykkbart er noen få kontroller på toppen av enheten.

På innsiden sitter det en 2x60Watt hybrid/digital-forsterker, men som er en digital kontrollforsterker og en klasse D-effektforsterker. Den fikser filer opp til 24/192 og kan ta i mot signaler trådløst fra Wi-Fi og Bluetooth, eller kablet fra USB. Ser vi bort fra forsterkeren er den stort sett identisk med Node2. Den koster 4.998.- og betyr at du faktisk får en helt brukbar forsterker for 2.500.- kroner, noe som kun er lommepenger i en verden av 30+ kilos forsterkere med feite terminaler og tunge frontplater, og strømforsyninger som langt overgår størrelsen til en Powernode2 eller to. 

Powernode_Back.pngFaktisk ganske potent

2x60Watt er ikke fryktelig mye, men nok til å drive helt vanlige budsjetthøyttalere. Og her er det jo mye å velge mellom blant både stativ og kompakte gulvhøyttalere. Spørsmålet er jo hvordan det låter.

Det viser seg fort at det er krefter nok, og at kontrollen i bassen er tilfredsstillende, og kanskje til og med glimrende når prisen trekkes inn i sammenhengen. Mellomtonen har mye futt, og dynamikken er bra nok til at vi skvetter litt når det smeller til skikkelig. Forsterkeren er også mer transparent enn det jeg hadde ventet, noe som slipper til detaljer i den viktige mellomtonen som gir lyden liv og tilstedeværelse. Diskanten er energisk nok, men vi har hørt den mer brilliant og energisk i budsjettklassen. Nå snakker vi ikke at det mangler oppløsning eller detaljer, men den luftige, vektløse diskanten som kommer levert til, la oss si, den doble prisen får du ikke like mye av som du ønsker.

Konklusjon

Bluesound Powernode2 er likevel er knallkjøp i nesten alle tenkte sammenhenger. Du får et streamingprodukt med en masse musikktjenester innebygd, et brukergrensesnitt som etter hvert har blitt godt og en forsterker som gjør at du kan bygge et godt anlegg for et par tusenlapper over ti tusen hvis du klarer deg med et sett mindre bokhyllehøyttalere.