Main_2_geneva_touring

Geneva Touring S

Geneva Touring S - Nydelig liten DAB-radio

Vi er mer enn en smule oppgitt over mange av de billige DAB-radioene på markedet. Kjip plast, elendige metall-etterlikninger, stusselig lyd og dårlig brukervennlighet. Det må da finnes en annen måte å løse dette på? Svaret er Geneva Touring

ANNONSE

Geneva Touring

Pris: 1.990.-

Importør: Neby Hi-Fi Concept

Karakter

Pluss:

Flott design

Gode materialer

Fin lyd

Mye lyd på liten plass

Minus:

Begrenset volum

Stereo+ mener:

Det finnes radioer som spiller større og bedre, men i kompaktklassen har ikke denne særlig interessante konkurrenter hvis du er opptatt av design, materialvalg og lydkvalitet, og ikke bare pris. 

Genava Touring er enkel og lekkert designet. Den er et slikt produkt som du har lyst til å klå på, og eventuelt ta med hjem for å pynte opp på skrivebordet eller kjøkkenbenken. Ustrakt bruk av aluminium og behagelig kunstskinn gjør den innbydende. Fingre liker gode materialer, men det ser ut til å ha gått mange andre hus forbi.

Toppen av radioen domineres av et stort volumratt som også slår på radioen. Få knapper øker brukervennligheten, og du finner fort frem til Bluetooth, DAB+ og FM - som er de valgene du har. Selv de minste DAB-radioen har 20 presets, men Genava har begrenset seg til 6. Noe som er nok hvis vi ser litt på hvordan de fleste benytter en radio. Noen har den parkert på NRK P1 helt til radioen tar kvelden for godt, mens andre skifter litt mellom 2-4 stasjoner.

Dessuten er det ganske enkelt å huske hva du har på de 6 forhåndsinnstillingene, for Touring mangler den tradisjonelle LCD-skjermen, og viser heller kanalinfomed store bokstaver og tall i typisk Geneva - tradisjon. I det ene hjørnet på toppen finner du antennen, men av en eller annen grunn fikk jeg inn alt av DAB-sendinger uten å trekke den opp. 

Geneva Touring er enkel å ta med seg. Den er nemlig mer kompakt enn du tror og frakter du den med deg oppgir Geneva en batteritid på 20 timer. Noe som skulle gi deg noe dagers radiolytting uten å måtte lade den på nytt. 

Geneva_touring_side.jpgLåter fint

Det er selvsagt begrenset hvor mye lyd man kan få ut av en såpass kompakt radio, men lyden er overraskende tydlig og presis. Særlig i det viktigste området hvor stemmer og de fleste musikk-instrumenter ligger plassert. Den er såpass god at du nok kommer til å foretrekke sendinger som ikke er altfor komprimert på DAB+, da dette er tydelig å høre både på stemmer og musikk. FM fungerer på samme måte, men her blir det jo temmelig dødt for den gjengse radiolytter utover i 2017. 

Bassen er ikke voldsom, selvsagt, men Genava har skrudd til lyden slik at lydbildet er fyldigere enn størrelsen tyder på. Bassen utfordres litt når du skrur opp volumet, men det har jo aldri vært meningen at den skal holde en bråkete husstand med underholdning i en større stue. Da må du veldig mye opp i pris.

Det Touring faktisk klarer er å spille musikk på en måte som er lett å lytte til, og det er plass til et helt orkester på innsiden uten at det blir altfor rotete eller trangt. Lyden har en åpen og fin klang som skiller den fra andre kompaktradioer.  

 

Kommentarer

ANNONSE
ANNONSE

Siste fra forsiden

DSC_0202 (2)

En vegg av bass

Anders kan skilte med 130 db med vellyd og en hel vegg av basser. Du må høre seksten 18 tommere før ...
weiss02

Vi har intervjuet Jonathan Wei...

- Vet du hvordan et soundtrack spilt på 110 desibel uten forvrengning høres ut i en tom kinosal? Jeg...
Focal Stellia

Focal Utopia Stellia

Focal har laget mye moro for oss hifi-entusiaster de siste årene, men hvem hadde trodd de skulle lan...

Siste tester

Focal Stellia

Focal Utopia Stellia

Focal har laget mye moro for oss hifi-entusiaster de siste årene, men hvem hadde trodd de skulle lan...
Argon Forte A5_1

Argon Audio Forte A5

Argon har lang erfaring med å lage høyttalere med alt du behøver av både forsterkere og elektronikk ...
Audiofly AF1120

Audiofly AF1120

Vi er hele tiden på jakt etter god lyd, og den må gjerne komme fra omtrent hva som helst. Denne gang...