Geneva XS full[1]

Geneva Touring XS

Mye bedre lyd enn forventet

Det er ikke ofte vi skriver om Bluetooth-høyttalere, men her har vi funnet et produkt som virkelig fortjener å bi holdt frem i lyset. Den kompakte Touring XS ser stilig ut, har gode materialer og flott finish, og den gir deg lyst til å kjøpe en til nattbordet eller kjøkkenbenken om så bare for å ha den til pynt.  

ANNONSE

Geneva Touring XS

Pris: 1.490.-

Importør: Neby AS

Karakter

Pluss:

Veldig lekker

Gode materialer

Overraskende vellykket lyd

Minus:

Bassgjengivelsen er avhengig av plassering

Stereo+ mener:

Dette låter veldig flott, stemmer gjengis fantastisk fint, og plassert inntil veggen er det fylde nok til å at du knapt tror det er en så kompakt enhet som spiller - og så er den utrolig stilig! 

Det er mange av de eksisterende Bluetooth-høyttalerne på markedet som for det meste er plast fra topp til bunn, og lyden er laget for å gi mest mulig lyd. Dessverre går det som oftest ut over lydkvaliteten. Ved å spisse diskanten og kjøre volumet opp til over forvrengningspunket "vinner" produktet kampen blant alle de andre modellene i hylla hos en av elektronikk-kjedene. 

Heldigvis er det noen som tenker annerledes, og faktisk ikke bare litt. Det er nok å pakke opp en Geneva Touring XS før du forstår at dette er noe annet. Den er tung i forhold til størrelsen, fingrene elsker skinnet (som du kan få i 4 farger) og aluminiumen, og hjernen din sitter pris på enkeltheten og brukervennligheten. 

Den kobler seg veldig lett opp til mobiltelefonen min, og kontakten var stabil og solid hele veien. Du må ikke absolutt benytte Bluetooth, heller. En vanlig lydinngang med en minijack gjør at du lett kan koble deg til uten noen som helst kunnskaper om trådløs teknologi. Trådløse produkter må selvsagt også kunne bæres med seg, plasseres på kaffebordet i haven eller nytes sammen med en lett hvitvin på terrassen. Da har du hele 20 timer med strøm på det innebygde batteriet. Lading foregår via en USB-lader. 

Geneva XS black.png

Lyden

Her er det brukt mye tid og masse vett (og kanskje også et par veldig gode ører) ved justeringen av lyden. De små høyttalerne i front er valgt ut med omhu, og det er valgt en klangbalanse som høres ut som en miniatyrutgave av et velfungerende stereoanlegg. Det er bra gjort og lyder virkelig flott! Det er særlig stemmer, pianoer, blåseinstrumenter og gitarer som kan nytes med imponerende høy lydkvalitet, men overraskende nok er det også masse liv og leven også når det er rock og elektronika på menyen. Volumet begrenses av enhetens fysiske mål, men den spiller likevel høyere enn du tror, selv om den altså knapt er et alternativ for en livlig kveld med gjester i stua hjemme. 

Den fyldige lyden er avhengig av en ting. Touring XS må stå forholdsvis nær veggen, eller enda bedre, i et hjørne slik at de passive høyttalerne på baksiden får litt ekstra støtte. Da leverer den en imponerende balansert og fyldig lyd. 

Konklusjon 

Det er mange Bluetooth-høyttalere på markedet, og mange på denne størrelsen er langt rimeligere. Likevel er det ingen høyttalere jeg vet om som er laget med samme materialkvalitet, som gir samme eieglede og som leverer en tilsvarende totalpakke som Geneva Touring XS. Hvis du, som meg, er opptatt av slike ting. 

 

Se mer om produktet her! 

Kommentarer

ANNONSE

Siste fra forsiden

tidal

Åpent hus hos Mala Audio

Hi-Fi er ikke noe man driver med bare når det er mørkt om natta og utetemperaturen ikke frister. Mal...
Boticelli  IMG_0654

PM Audio tar panelhøyttalerne ...

PM Audio har fått importen på panelhøyttalerne AlsyVox fra Italia/Spania. Det meldes om god lyd over...
Main_ESD designer2_1084x813

Slik låter horn til 4 millione...

Det er mange høyttalere som skal demonstreres og det er mye bra lyd å høre, men på verdens største h...

Siste tester

YouTubeTelefon

Betaler du dyrt for drittlyd?

YouTube har fått sin egen musikktjeneste. Vi ser hvordan de klarer seg mot de gamle traverne både nå...
Hegel_front

Verdens første test av Hegel R...

Hegel fortsetter å komme opp med nye produkter, og denne gangen er det den integrerte forsterkeren R...
PLAY5_Black_Living_Room

Sonos Play 5 - med romkorreksj...

Det lå selvsagt i kortene. Sonos måtte komme med noe nytt nå som absolutt alle vil selge multirom. E...