LSX_Group_4

KEF LSX

Har KEF laget enda en høyttalersuksess?

KEF har hatt en eventyrlig suksess med sin LS50 Wireless, og det er ikke uten grunn. Den låter rett og slett utrolig til prisen. Nå har KEF skalert ned teknikken og lanserer den litt mindre LSX. Kan vi håpe på like god lydkvalitet? 

Importør:

Karakter

KEF LSX er en kompakt og trådløs to-veis høyttalere med KEFs velprøvede coaksial-element. Denne gangen i 4tommers størrelse. I motsetning til LS50 Wireless er det ikke noe behov for å kable mellom høyttaleren. Det gir enda en enda mer fleksibel plassering da du kun har behov for strøm. Den trådløse sammenkoblingen foregår på 24bit/48kHz, noe som garantert er nok for de fleste, men KEF har også tatt høyde for at det er noen som kan tenkes å ha behov for enda høyere oppløsning. Det får du hvis du monterer en kabel i mellom høyttalerne. Da kommuniserer høyttalerne på 24bit/96kHz.

Høyttaleren er helt trådløs og når vi kommer til starten på 2019 har høyttaleren også fått Apple AirPlay2 som gjør det mulig å bruke disse høyttalerne i et multirom-oppsett. 

Elektronikk er selvsagt viktig i en høyttaler som dette. Det er benyttet klasse D-forsterkere hele veien. De leverer 30watt til diskantene og 70watt til bassene og det er selvsagt snakk om to helt separate forsterkere som styres fra en DSP i hver høyttaler. DSP-en gjør alle endringene i klangkarakter som kan velges avhengig av plassering, den gjøre delingen mellom disaknten og bassen, og den styrer tid og faseforløpet med noe KEF selv kaller "Music Integrity Engine".

Det hele styres selvsagt via en app hvor du finner blant annet Tidals musikktjeneste, og via denne kan du også justere den innebygde EQ-en slik at du får optimert lyden til både rom og plassering. 

I tillegg til AirPlay har du Bluetooth 4.2, og om de trådløse mulighetene ikke helt dekker behovet kan du koble til enhver kilde som har en optisk utgang. For eksempel TV-en din. Det finnes også en analog AUX-inngang. 

Med høyttaleren kan du selvsagt og strømme lyd fra en DLNA/uPNP kompatibel harddisk, og systemet takler musikk-filer helt opp tl 24bit/192kHz. 

Importør: Neby.no

 

Kommentarer

ANNONSE
ANNONSE

Siste fra forsiden

evo300

PrimaLuna med masse nytt

Her er noen veldig gode nyheter til alle som er interessert i rørforsterkere. PrimaLuna bygger vider...
Stereopluss-2019-02

Ny utgave av Stereo+

Har du fått med deg den nye utgaven av Stereo+?  Her er utgave 2 - 2019 fullpakket med interessant h...
focal kanta no1 bw

Sjarmerende og lettdrevet

Det har foregått mye rundt på kontorene til Focal de siste årene. Vi husker alle Sopra-serien som sn...

Siste tester

YouTubeTelefon

Betaler du dyrt for drittlyd?

YouTube har fått sin egen musikktjeneste. Vi ser hvordan de klarer seg mot de gamle traverne både nå...
Hegel_front

Verdens første test av Hegel R...

Hegel fortsetter å komme opp med nye produkter, og denne gangen er det den integrerte forsterkeren R...
PLAY5_Black_Living_Room

Sonos Play 5 - med romkorreksj...

Det lå selvsagt i kortene. Sonos måtte komme med noe nytt nå som absolutt alle vil selge multirom. E...