Astral_16_34_02

Focal Astral 16

Focal med 16-kanals integrert forsterker/prosessor

Mange kjenner Focal sine høyttalere og hodetelefoner, men nå har de overraskende nok også kommet med en meget stor og avansert integrert forsterker/ prosessor i den aller øverste kvalitetsklassen.  

Importør:

Karakter

Focal har holdt det gående i 40 år, og vi er blitt vant med at de kommer med en ganske stødig strøm av gode produkter, men hvem ville trodd at de skulle lanserer en 16-kanals integrert forsterker og prosessor? Lanseringen er godt timet til neste måneds Highend2019 i Munchen, og de som tar seg en tur dit vil garantert få en demonstrasjon. 

Astral 16 er Focals første audio-video prosessor/ forsterker og her er det mange tegn på at det er gjort uten særlige kompromisser. Forsterkmodulene er klasse D, og enheten har 12 innebygde forsterkede kanaler, mens du har 4 kanaler i tillegg som krever en eller flere eksterne effektforsterkere for et ganske så stort og kraftfull kinosystem eller flerkanal-system for musikk. . 

Focal Astral 16 - back.jpgAstral 16 har 7 HDMI-innganger og to utganger, det du behøver av digitale innganger og 4 analoge innganger. De fire ekstra kanalene har balanserte XLR-tilkoblinger. I tillegg har du også en balansert XLR-utganger som sender ut et nedmikset signal i to kanaler. 

Astral 16 ser ut til å kunne dekode alt som finnes av aktuelle lydformater og selvsagt også Dolby Atmos®, DTS:X™ og den kan konfigureres i en masse forskjellige konfigurasjoner for å passe til akkurat ditt system, og du står fritt til å bestemme selv om du vil bruke alle tilgjengelige kanaler i et rom, eller om du vil dele kanalene på flere forskjellige rom i huset slik at du kan se film i et rom, og lytte til musikk i et annet, og egner seg utmerket til installasjoner. Den har også innebygget romoptimalisering. I dette tilfellet er det Dirac Live som er valgt og den leveres ferdig med en kalibrert målemikrofon. 

Focal har også tenkt gjennom hvordan en slik enhet bør kontrolleres, og du vil finne en app i AppStore (iPad) for å kontrollere systemet rom for rom.  

Astral 16 er også kompatibel med Control4, Crestron, Savant and RTI.

Den kommer på markedet i Mai 2019, og skal koste litt i overkant av 20.000 Euro, men noen norsk pris er ikke bestemt, og det er heller ikke dato for norsk lansering. 

Mer info:  

www.focal.com eller www.multirom.no

 

Kommentarer

ANNONSE
ANNONSE

Siste fra forsiden

Interior2

Mektig romfølelse og fantastis...

Etter opplevelsene med de kompakte og aktive høyttalerne KEF LS50 Wireless og SLX, er vi tilbake til...
dCS_bartok

dCS er tilbake i Norge

dSC leverer noe av det aller beste du kan få kjøpt av digitale hi-fi produkter. Nå er de endelig til...
2108 Front

Boulder med nytt referanseprod...

Boulder er en av produsentene av hifi-utstyr som ikke kommer med nye produkter flere ganger i året, ...

Siste tester

YouTubeTelefon

Betaler du dyrt for drittlyd?

YouTube har fått sin egen musikktjeneste. Vi ser hvordan de klarer seg mot de gamle traverne både nå...
Hegel_front

Verdens første test av Hegel R...

Hegel fortsetter å komme opp med nye produkter, og denne gangen er det den integrerte forsterkeren R...
PLAY5_Black_Living_Room

Sonos Play 5 - med romkorreksj...

Det lå selvsagt i kortene. Sonos måtte komme med noe nytt nå som absolutt alle vil selge multirom. E...