De nyankommende modellene har betegnelsene RX-A8A, RX-A6A og RX-A4A og de ser flotte ut, de nye receiverne til Yamaha. Med et flott avrundet design, et stort volumratt midt i fronten, og med få knapper og funksjoner i fronten virker det også ryddig og oversiktelig. Listen over spesifikasjoner er som vanlig omfattende, og Yamaha begynner faktisk med å skryte av at de har et femte ben på undersiden for å hindre at vibrasjoner trenger inn i kabinettet, og sier også at dette gir et forbedret lydbilde og plasserer det nærmere lytteren. 
Alle tre receiverne støtter nå HDMI 2.1 - noe som betyr bilder i 8K60 eller 4K120 med Dolby Vision, og det er bare begynnelsen på en særdeles omfattende utstyrspakke som fortsetter med den nye Qualcomm prosessoren med fire kjerner som står får hele den nye smart audio-plattformen. 3D audio med Dolby Atmos og DTS:X er en selvfølge, og de tar seg også av jobben med å skape virtuelle høydekanaler. Receiverne spiller også av omtrent alt du kan komme på av forskjellige formater. 
De to største modellene støtter også Auro 3D.  

Som vanlig er det MusicCast ombord, og via appen kan du kontrollere de innebygde strømmetjenestene og spille av musikk via WiFi og AirPlay2, Spotify Connect, Tidal, Qobuz, Amazon Music HD, Deezer og mange fler. Du får også multirom-muligheter, og full stemmekontroll via Alexa, Google eller Siri. Yamaha RX A4A.jpg

Noe for ethvert behov 

Receiverne har fått forbedrede forsterkere og skal låte bedre både i stereo og hjemmekino-modus. Forsterkerne skal ha blitt kjappere med blant annet halvert stigetid og de mer presise, og deres symmetriske konstruksjon er optimert for så korte signalbaner som mulig, lavere støygulv og bedre kanalseparasjon. De nye DAC-ene kommer fra SABRE og tilbyr et dynamikkområde på mer enn 120dB.

Som vanlig er det forskjeller, og selv om den største modellen ikke skiller seg vesentlig fra de andre når man kun leser spesifikasjoner, er det snakk om en kraftigere, tyngre og mer engasjerende lyd med høyere lydkvalitet. 
RX-A8A leverer lyd i 11.2 og yter 150watt per kanal og har også mulighet for sone 2, 3 og 4.  
RX-A6A leverer lyd i 9.2, men leverer også 150watt per kanal og kan settes opp til å spille i sone 2, 3 og 4. 
RX-A4A leverer 7.2 og er oppgitt til 110watt per kanal, og kan settes opp med sone 2. 

Alle receiverne har HDMI med 7inn/ 3ut, eARC og HDCP 2.3, Surround:AI og YPAO R.S.C - Yamaha sitt eget system for automatisk oppsett og romkorreksjon. 

Modellene blir tilgjengelige fra i sommer og de norske prisene ser ut til å bli: 

RX-A8A: 37 990.- 
RX-A6A: 26 990.- 
RX-A4A: 15 990.-  

Mer info: Yamaha.no