tower

Arendal Sound 1961

Arendal Sound med helt ny høyttalerserie

Arendal Sound har etter sigende vært ute og lyttet til kundene sine, og meldingen har tydeligvis vært: La en rimeligere serie høyttalere for oss som ikke er stinne av kroner. 

ANNONSE

Importør:

Karakter

Bakgrunnen for navnet 1961 er at det er byggegåret for en bro over fra Arendal og over på øya Tromøy. En øy som til tross for nærheten til Arendal var et mareritt å få levert varer til hvis det ikke var fin sørlandssommer eller islagt hav slik at man kunne gå over. Broen er hele 400 meter lang og var i sin tid den lengste av sin type. I 1961 altså: 
Det kan se ut som om hele den nye serien 1961 Tower er identisk med den dyrere serien 1724, men det kan den selvsagt ikke være. Likevel er det åpenbart at de har benyttet samme teknikk, samme produsent av kabinetter og samme designmal. Serien består av en stor og kraftig Tower-høyttaler, en såkalt monitor som også dobler som senterhøyttaler, en bokhyllemodell, en surroundhøyttaler og et par subwoofere. Vi har allerede fått modellen 1961 Sub1S til test, og den kommer i magasinet som er ute senere denne uken. 

De som kjenner de forrige modellene til Arendal ser selvsagt store likheter, og selv om Arendal påstår at disse høyttalerne er som en ulv i fåreklær er ikke det hele sannheten. Rekk opp hånda de som synes at 1961 Tower ser snill og medgjørlig ut! Den er likevel relativt kompakt, men har dynamikk som skiller høyttalerne fra mengden og et lydtrykk som tar vekk den siste resten av sau. sub1S.png

Høyttalerne er som vanlig ikke bygget opp av vanlige komponenter, men alt er spesiallaget til 1961-serien. Det er selvsagt ikke brukt helt identisk teknikk som vi kan finne 1724-serien, men i utviklingen av denne serien har de selvsagt bygget på erfaringene de gjorde frem mot de ferdige 1724-høyttalerne. 

Kabinettene er fortsatt i HDF, elementene er kraftige og skikkelig og selv om de ikke leveres i skinnende blank sort ( på grunn av prisen ) er det gjort skikkelig med matt lakkering hele veien. Vi gleder oss selvsagt for å slippe den skinnende blanke vinylen som kler altfor mange høyttalere i prisklassen. Prisene kan forventes å bli noe lavere enn 1724 - og det gjelder alle modeller. 

Lansering foregår i løpet av November og priser og info kan du etter hvert finne her:  www.arendalsound.no 

Kommentarer

ANNONSE

Siste fra forsiden

W_DSC09645

Flott messe i Warzsawa - flere...

Her er flere inntrykk fra messa i Warzsawa. Miksen mellom å ha en god gammeldagds hotellmesse med hø...
horns

Noen inntrykk fra messa i Warz...

Vi er akkurat tilbake fra den enormt vellykkede messa i Warzsawa hvor det var en herlig blanding av ...
Legend 40 black

Wow, for en bassgjengivelse!

System Audio Legend 40 Silverback er en mellomstor, aktiv og i dette oppsettet, trådløs høyttaler, o...

Siste tester

YouTubeTelefon

Betaler du dyrt for drittlyd?

YouTube har fått sin egen musikktjeneste. Vi ser hvordan de klarer seg mot de gamle traverne både nå...
Hegel_front

Verdens første test av Hegel R...

Hegel fortsetter å komme opp med nye produkter, og denne gangen er det den integrerte forsterkeren R...
PLAY5_Black_Living_Room

Sonos Play 5 - med romkorreksj...

Det lå selvsagt i kortene. Sonos måtte komme med noe nytt nå som absolutt alle vil selge multirom. E...