tower

Arendal Sound med helt ny høyttalerserie

Arendal Sound 1961

Arendal Sound har etter sigende vært ute og lyttet til kundene sine, og meldingen har tydeligvis vært: La en rimeligere serie høyttalere for oss som ikke er stinne av kroner. 

ANNONSE

Importør:

Karakter

Bakgrunnen for navnet 1961 er at det er byggegåret for en bro over fra Arendal og over på øya Tromøy. En øy som til tross for nærheten til Arendal var et mareritt å få levert varer til hvis det ikke var fin sørlandssommer eller islagt hav slik at man kunne gå over. Broen er hele 400 meter lang og var i sin tid den lengste av sin type. I 1961 altså: 
Det kan se ut som om hele den nye serien 1961 Tower er identisk med den dyrere serien 1724, men det kan den selvsagt ikke være. Likevel er det åpenbart at de har benyttet samme teknikk, samme produsent av kabinetter og samme designmal. Serien består av en stor og kraftig Tower-høyttaler, en såkalt monitor som også dobler som senterhøyttaler, en bokhyllemodell, en surroundhøyttaler og et par subwoofere. Vi har allerede fått modellen 1961 Sub1S til test, og den kommer i magasinet som er ute senere denne uken. 

De som kjenner de forrige modellene til Arendal ser selvsagt store likheter, og selv om Arendal påstår at disse høyttalerne er som en ulv i fåreklær er ikke det hele sannheten. Rekk opp hånda de som synes at 1961 Tower ser snill og medgjørlig ut! Den er likevel relativt kompakt, men har dynamikk som skiller høyttalerne fra mengden og et lydtrykk som tar vekk den siste resten av sau. sub1S.png

Høyttalerne er som vanlig ikke bygget opp av vanlige komponenter, men alt er spesiallaget til 1961-serien. Det er selvsagt ikke brukt helt identisk teknikk som vi kan finne 1724-serien, men i utviklingen av denne serien har de selvsagt bygget på erfaringene de gjorde frem mot de ferdige 1724-høyttalerne. 

Kabinettene er fortsatt i HDF, elementene er kraftige og skikkelig og selv om de ikke leveres i skinnende blank sort ( på grunn av prisen ) er det gjort skikkelig med matt lakkering hele veien. Vi gleder oss selvsagt for å slippe den skinnende blanke vinylen som kler altfor mange høyttalere i prisklassen. Prisene kan forventes å bli noe lavere enn 1724 - og det gjelder alle modeller. 

Lansering foregår i løpet av November og priser og info kan du etter hvert finne her:  www.arendalsound.no 

Kommentarer

ANNONSE

Siste fra forsiden

NDX 2-top

Naim NDX 2

Strømming av musikk er et solid alternativ til de fysiske formatene, og det markeres på særdeles kra...
System Audio_with logo

Soundgarden med byttekampanje ...

Soundgarden feirer at deres aktive trådløse høyttalere System Audio Legend 40 Silverback har fått pr...
DSC_0202 (2)

En vegg av bass

Anders kan skilte med 130 db med vellyd og en hel vegg av basser. Du må høre seksten 18 tommere før ...

Siste tester

NDX 2-top

Naim NDX 2

Strømming av musikk er et solid alternativ til de fysiske formatene, og det markeres på særdeles kra...
Focal Stellia

Focal Stellia

Focal har laget mye moro for oss hifi-entusiaster de siste årene, men hvem hadde trodd de skulle lan...
Argon Forte A5_1

Argon Audio Forte A5

Argon har lang erfaring med å lage høyttalere med alt du behøver av både forsterkere og elektronikk ...