blspowernode2wh_1

Bluesound Powernode2

Bluesound med flott streaming-forsterker

Bluesound har de fleste sikkert enten hørt eller i det minste lest om. De lager fornuftige strømme-produkter som er lette å sette opp – i hvert fall for de fleste når de endelige har lest brukeveiledningen. Denne gangen er det Powernode2 som kobles opp for å se om det er mulig å drive et par passende høyttalere på en trivelig måte.

Bluesound Powernode2

Pris: 7.490.-

Importør: Hi-Fi Klubben

Karakter

Pluss:

Mye lyd for pengene

Ganske kraftig forsterker

Driver lett det som finnes av budsjetthøyttalere

Minus:

Kunne hatt et litt mer fancy design

Stereo+ mener:

Det å få denne lydkvaliteten og disse mulighetene til denne prisen burde få alle som lytter til musikktjeneste som Spotify eller Tidal til å hoppe høyt av glede.

Vi har allerede etablert at Bluesound 2-enhetene er et alternativ for alle som synes Sonos ikke gir den lydopplevelsen de er ute etter. Det går ikke helt galt hvis man kobler en passiv Sonos-enhet til en ekstern DAC, men Sonos-enheter med innebygde forsterkere er ikke våre absolutte lydmessige favoritter. Vi har et lønnlig håp om at Bluesound Powernode2 kan gjøre jobben på en langt bedre måte.

Teknisk  

Konstruksjonen til Powernode2 er skikkeligere enn utsiden avslører. Det er jo ikke mye her som likner på en klassisk to-kanals forsterker. Det ytre er sobert nok, men vi snakker jo ikke metall, fine displayer og ting som dempeføtter og liknende. Det eneste som er trykkbart er noen få kontroller på toppen av enheten.

På innsiden sitter det en 2x60Watt hybrid/digital-forsterker, men som er en digital kontrollforsterker og en klasse D-effektforsterker. Den fikser filer opp til 24/192 og kan ta i mot signaler trådløst fra Wi-Fi og Bluetooth, eller kablet fra USB. Ser vi bort fra forsterkeren er den stort sett identisk med Node2. Den koster 4.998.- og betyr at du faktisk får en helt brukbar forsterker for 2.500.- kroner, noe som kun er lommepenger i en verden av 30+ kilos forsterkere med feite terminaler og tunge frontplater, og strømforsyninger som langt overgår størrelsen til en Powernode2 eller to. 

Powernode_Back.pngFaktisk ganske potent

2x60Watt er ikke fryktelig mye, men nok til å drive helt vanlige budsjetthøyttalere. Og her er det jo mye å velge mellom blant både stativ og kompakte gulvhøyttalere. Spørsmålet er jo hvordan det låter.

Det viser seg fort at det er krefter nok, og at kontrollen i bassen er tilfredsstillende, og kanskje til og med glimrende når prisen trekkes inn i sammenhengen. Mellomtonen har mye futt, og dynamikken er bra nok til at vi skvetter litt når det smeller til skikkelig. Forsterkeren er også mer transparent enn det jeg hadde ventet, noe som slipper til detaljer i den viktige mellomtonen som gir lyden liv og tilstedeværelse. Diskanten er energisk nok, men vi har hørt den mer brilliant og energisk i budsjettklassen. Nå snakker vi ikke at det mangler oppløsning eller detaljer, men den luftige, vektløse diskanten som kommer levert til, la oss si, den doble prisen får du ikke like mye av som du ønsker.

Konklusjon

Bluesound Powernode2 er likevel er knallkjøp i nesten alle tenkte sammenhenger. Du får et streamingprodukt med en masse musikktjenester innebygd, et brukergrensesnitt som etter hvert har blitt godt og en forsterker som gjør at du kan bygge et godt anlegg for et par tusenlapper over ti tusen hvis du klarer deg med et sett mindre bokhyllehøyttalere.

 

Kommentarer

ANNONSE
ANNONSE

Siste fra forsiden

Interior2

Mektig romfølelse og fantastis...

Etter opplevelsene med de kompakte og aktive høyttalerne KEF LS50 Wireless og SLX, er vi tilbake til...
dCS_bartok

dCS er tilbake i Norge

dSC leverer noe av det aller beste du kan få kjøpt av digitale hi-fi produkter. Nå er de endelig til...
Astral_16_34_02

Focal med 16-kanals integrert ...

Mange kjenner Focal sine høyttalere og hodetelefoner, men nå har de overraskende nok også kommet med...

Siste tester

YouTubeTelefon

Betaler du dyrt for drittlyd?

YouTube har fått sin egen musikktjeneste. Vi ser hvordan de klarer seg mot de gamle traverne både nå...
Hegel_front

Verdens første test av Hegel R...

Hegel fortsetter å komme opp med nye produkter, og denne gangen er det den integrerte forsterkeren R...
PLAY5_Black_Living_Room

Sonos Play 5 - med romkorreksj...

Det lå selvsagt i kortene. Sonos måtte komme med noe nytt nå som absolutt alle vil selge multirom. E...