LSX_Group_4

KEF LSX

Har KEF laget enda en høyttalersuksess?

KEF har hatt en eventyrlig suksess med sin LS50 Wireless, og det er ikke uten grunn. Den låter rett og slett utrolig til prisen. Nå har KEF skalert ned teknikken og lanserer den litt mindre LSX. Kan vi håpe på like god lydkvalitet? 

ANNONSE

Importør:

Karakter

KEF LSX er en kompakt og trådløs to-veis høyttalere med KEFs velprøvede coaksial-element. Denne gangen i 4tommers størrelse. I motsetning til LS50 Wireless er det ikke noe behov for å kable mellom høyttaleren. Det gir enda en enda mer fleksibel plassering da du kun har behov for strøm. Den trådløse sammenkoblingen foregår på 24bit/48kHz, noe som garantert er nok for de fleste, men KEF har også tatt høyde for at det er noen som kan tenkes å ha behov for enda høyere oppløsning. Det får du hvis du monterer en kabel i mellom høyttalerne. Da kommuniserer høyttalerne på 24bit/96kHz.

Høyttaleren er helt trådløs og når vi kommer til starten på 2019 har høyttaleren også fått Apple AirPlay2 som gjør det mulig å bruke disse høyttalerne i et multirom-oppsett. 

Elektronikk er selvsagt viktig i en høyttaler som dette. Det er benyttet klasse D-forsterkere hele veien. De leverer 30watt til diskantene og 70watt til bassene og det er selvsagt snakk om to helt separate forsterkere som styres fra en DSP i hver høyttaler. DSP-en gjør alle endringene i klangkarakter som kan velges avhengig av plassering, den gjøre delingen mellom disaknten og bassen, og den styrer tid og faseforløpet med noe KEF selv kaller "Music Integrity Engine".

Det hele styres selvsagt via en app hvor du finner blant annet Tidals musikktjeneste, og via denne kan du også justere den innebygde EQ-en slik at du får optimert lyden til både rom og plassering. 

I tillegg til AirPlay har du Bluetooth 4.2, og om de trådløse mulighetene ikke helt dekker behovet kan du koble til enhver kilde som har en optisk utgang. For eksempel TV-en din. Det finnes også en analog AUX-inngang. 

Med høyttaleren kan du selvsagt og strømme lyd fra en DLNA/uPNP kompatibel harddisk, og systemet takler musikk-filer helt opp tl 24bit/192kHz. 

Importør: Neby.no

 

Kommentarer

ANNONSE
ANNONSE

Siste fra forsiden

interior

Sennheiser Ambeo Soundbar

Ordet lydplanke får meg til å tenke på de skrinne greiene som ligger under TV-en og lager lyd som fu...
Denon Marantz Roon

Marantz, Denon og Roon

De av dere som har et Denon eller Marantz-produkt kan nå glede dere over at flere av deres produkter...
i35 hovedbilde

Primare i35 Prisma

Med sin egen forsterkerteknologi, lekkert og rent nordisk design og lyd som både presse og hifi-entu...

Siste tester

interior

Sennheiser Ambeo Soundbar

Ordet lydplanke får meg til å tenke på de skrinne greiene som ligger under TV-en og lager lyd som fu...
i35 hovedbilde

Primare i35 Prisma

Med sin egen forsterkerteknologi, lekkert og rent nordisk design og lyd som både presse og hifi-entu...
Braven XXL- river

Braven XXL/2

Det finnes mange trådløse høyttalere på markedet, men det er litt for få som virkelig klarer å skill...