cxa5200

Yamaha CX-A5200

Yamaha lanserer CX-A5200 hjemmekino-forforsterker

#IFA2018. Yamaha CX-A5100 var en åpenbaring sammenliknet med andre tilsvarende produkter på markedet da den kom, men verden går fremover og da synes Yamaha det var på tide å oppgradere elektronikken og konstruksjonen, og skifte navn til CX-A5200

Importør:

Karakter

Yamaha CX-A 5200 er fortsatt en 11.2 forforsterker med balanserte utganger på samtlige kanaler. Nytt denne gangen er nye DAC-er, noe fancy som Yamaha kaller Surround:AI, bedre og tyngre strømforsyninger og i følge dem selv - bedre lyd. Vi fikk litt "touch and feel" på IFA og produktet gir faktisk en litt bedre følelse både i tyngde og stabilitet, men også når du trykker og skrur. Det kjennes tyngre og skikkeligere ut. 

De nye digitalkonverterne er 2 stk. ESS ES9026 Pro, og de gir en økte oppløsning, men også mulighet for å dekode DSD. VI er fortsatt ikke helt enige i redaksjonen om det er noen som bruker DSD, men gjør du det, kan du spille av dette, og omtrant alle mulige andre lydformater på CX-A5200. CXA5200_back.jpg

Du finner alle utgangene fra CX-A5100, men Yamaha har lagt til ytterligere en HDMI-utgang, og er nå oppe i tre stykker. I tillegg får du selvsagt Yamaha sitt eget MusicCast-system som gir app-styring av selve produktet, men også mulighet til å bruke forforsterkeren i et multirom-oppsett med andre Yamaha-høyttalere, og gjerne en i hvert rom i huset. Stemmestyringen Alexa er også på plass, men her må vi dessverre vente en liten stund på lansering i Norge. Burde ikke være lenge igjen, forresten. 

 

SURROUND:AI

AI-teknologien som er innebygd i DSP analyserer scenen og skaper deretter den optimale surround-effekten for å gjengi filmlyden med best mulig effekt. Denne AI-en analyserer øyeblikkelig scener ved å fokusere på forskjellige lydelementer som dialog, bakgrunnsmusikk, omgivelseslyder og lydeffekter, og optimaliserer automatisk surround-effekten i sanntid. Resultatet er en følelse av rom og klang som ligger utenfor konvensjonelle lydfelteffekter, noe som skal gjøre lydopplevelsen enda mer underholdende. 

Prisen ser ut til å bli liggende omtrent på samme sted, eller såvidt litt over. Altså i overkant av 30.000.- 

Se her for mer info: http://www.yamaha.no

Kommentarer

ANNONSE
ANNONSE

Siste fra forsiden

cd-salg

Vi kjøper færre cd-plater enn ...

Det er mange som tenkte at den gledelige økningen av LP-salget var et blaff, men det er det lite som...
Lyngdorf TDAI-3400 front 2 studio

Kraftigere og mer avansert fra...

Hvis du går med tanker om å kjøpe ny forsterker som spiller på toppnivå, og har et «lite» problem el...
Hugo-TT-900x675

Flere interessante nyheter fra...

Chord lanserer ikke mindre enn 3 nye og meget avanserte enheter i midi-størrelse. De er jo godt kjen...

Siste tester

Hegel_front

Verdens første test av Hegel R...

Hegel fortsetter å komme opp med nye produkter, og denne gangen er det den integrerte forsterkeren R...
PLAY5_Black_Living_Room

Sonos Play 5 - med romkorreksj...

Det lå selvsagt i kortene. Sonos måtte komme med noe nytt nå som absolutt alle vil selge multirom. E...
_MG_9898_1024x533

Kompakt og fleksibel forsterke...

Hvis du er interessert i å sette opp et superkompakt system i stua, er en NuForce DDA 120 et mulig s...