Mingus Septet er en tung og robust fireveis høyttaler hvor produsenten Marten har fått på plass hele syv avanserte drivere som er toppet av en skreddersydd Marten pure diamond diskanthøyttaler og en beryllium øvre mellomtone som skal sikre en svært detaljert og klar lyd. Høyttaleren kan også skilte med et førsteordens delefilter med de aller beste komponentene mens de avanserte Marten dempeføttene med Iso Acoustic-teknologi sørger for minimalt med resonanser. 1280 Mingus-Septet-single.jpg

Elementene

Det starter med en diamantdiskant som jobber i området mellom 6 og 40kHz som er spesialtilpasset til denne høyttaleren. Diamant er et ekstremt hardt og stivt materiale, slik at det kan vibrere veldig raskt uten å deformere eller bryte opp. Dermed kan det produsere svært nøyaktig lyd uten forvrengning - og det tåler også å spille høyt.
Elementet i den øvre mellomtonen jobber fra 800-6000Hz og lages av beryllium. Marten har med stort hell benyttet keramiske elementer, men beryllium er enda lettere, og gir en enda raskere respons. Det har høy styrke og veier svært lite i tillegg til å ha høy egendemping og lave resonanseverdier.

Mellomtonen opererer melllom 200 og 800Hz, er laget av keramikk og er spesielt egnet til å spille akkurat dette frekvensområdet. Den raffinerte prosessen som benyttes til å lage disse membranene resulterer i høye intern demping og til meget lav forvrengning. 

Bassene jobber fra 45 til 200Hz og er laget av en aluminium-honeycomb-sandwich som er både lett og ekstremt stiv. Det gir god kontroll og en stram, men samtidig dynamisk og presis bass som matcher mellomtonene perfekt. For å kunne gjengi dype frekvenser ned mot 20Hz har Mingus Septet de samme 10-tommers passive bassene som den store og imponerende Mingus Orchestra, og har som oppgave å skape fyldighet og ekte dypbass.

Kabinettet

Mingus Septet er konisk for å skape færre interne lydrefleksjoner, men også for å kunne fungere som møbel i godt pyntede hjem. Den er laget av forskjellige typer materialer, inkludert spesielt utvalgte fiberplater med middels tetthet og med optimal stivhet for å skape resonansfrie kabinetter av høy kvalitet. Den indre strukturen og avstivningen holder kabinettet stivt, mens avanserte materialer demper resonansen innvendig. Hvert kabinett er presisjonslakkert med lakken som er nøye bygget opp av hele syv lag, hvor hvert lag er håndpolert før et nytt lag med lakk påføres.

Pris: 1 290 000.- 
Mer info: www.malaaudio.no