Burmester2

Burmester

Slik låter 1,2 tonn med hifi

Burmester gir tung hifi en helt ny dimensjon med sine nye høyttalere og forsterkere, og nå er det ikke lengre bare prototyper for messer som Highend2018. Nå kan du også få kjøpt produktene i butikk. 

ANNONSE

Importør:

Karakter

Tyske Burmester er alltid solid representert på High End-messen i München. I år hadde de endelig butikklare modeller av sine nye produkter som ligger i nivået over deres referanse-klasse; forsterkeren 159 og høyttalerne BC350. Hele anlegget hadde en pris på 5 millioner kroner.

Høyttalerne er utstyrt med to 32 centimeter basselementer på sidene, to 22 centimeter store mellomtone elementer i front og to AMT-diskanter. Ikke så imponerende i seg selv, men når du setter det inn i et nærmest resonans dødt kabinett som nærmer seg to meter, kan det hende det sparker fra seg.Burmester.JPG

Monoblokkene 159 er noen seriøse beist som har justerbar dempingsfaktor. Ellers opplyser ikke Burmester noe om watt eller strømforsyning. Det er vel som Rolls Royce sa i gamle dager: «Det er tilstrekkelig».

Sparker brutalt

Mange sier at det kan da ikke være store forskjeller mellom et anlegg til en million og til et til 5 millioner kroner. Det er det dessverre. Er du milliardær kan du rett og slett få rå lyd i stua.

Når Kari Bremnes synger på demoen, står hun fremfor deg. Det er ingen pappfigur, men en dame av kjøtt og blod. I perfekt sweetspot føles det som å ha konsert foran deg.

Instrumentene blir også mer virkelige når de får tilført så mye kropp som de gjør med denne brutale forsterkeren og disse digre høyttalerne.

Noen vil kanskje tro at noen puslete 32 centimeter elementer ikke kan spille bass, men det motbeviste disse høyttalerne. Når man rattet opp Yellos «Oh Yeah» dundret det så hardt at veggene nærmest holdt på å rase ned. Helt rått.

Men ingenting er perfekt. Noen vil kanskje si at lydbildet blir litt større enn i virkeligheten med så store høyttalere. Høyttalerne sto også for nær veggen til å gi skikkelig dybde i lydbildet. Her burde det også bli brukt diffusorer i midten og på sidene.

 På platespillersiden vil nok 175 fra Burmester være litt for puslete i et slikt oppsett. Så for vinylfriken vil nok en TechDAS, Clearaudio eller lignende gi mer detaljer og holografi. Så for milliardæren blir da anlegget et par millioner dyrere. Hvis du også skal få enda mer detaljer bør man kanskje ha Nordost- eller Transparent-kabler til et par millioner, eget lytterom som er spesialbygget med alle former for akustikktiltak. Så for å få det perfekt blir det 10 millioner pluss. Det er hardt å være milliardær.

Norsk importør: Oslo Hi-Fi Center

Burmester from Exciter AS/ Stereopluss on Vimeo.

Kommentarer

ANNONSE

Siste fra forsiden

angel2

Utmerket norsk kompakthøyttale...

Det er veldig moro med en norsk høyttalerprodusent som har klart å ta skrittet ut i Europa, og som o...
Sonetto_II_interior_edit

Råflott, raffinert og romantis...

Det er laget mange virkelig gode stativhøyttalere opp gjennom tidene, og Sonus faber står bak et hyg...
Hegel1

Hegel + Hi-Fi Klubben = sant

Hegel har hatt noen gode år, og nå ser de åpenbart etter muligheter for å øke salget ytterligere ved...

Siste tester

YouTubeTelefon

Betaler du dyrt for drittlyd?

YouTube har fått sin egen musikktjeneste. Vi ser hvordan de klarer seg mot de gamle traverne både nå...
Hegel_front

Verdens første test av Hegel R...

Hegel fortsetter å komme opp med nye produkter, og denne gangen er det den integrerte forsterkeren R...
PLAY5_Black_Living_Room

Sonos Play 5 - med romkorreksj...

Det lå selvsagt i kortene. Sonos måtte komme med noe nytt nå som absolutt alle vil selge multirom. E...