Boticelli  IMG_0654

Fulltone båndhøyttalere

PM Audio tar panelhøyttalerne AlsyVox til Norge og Norden

PM Audio har fått importen på panelhøyttalerne AlsyVox fra Italia/Spania. Det meldes om god lyd overalt hvor de vises, og nå er de tilgjengelige i Norge. Les pressemeldingen her. 

ANNONSE

Importør:

Karakter

Pressemelding: 

For de som ikke kjenner AlsyVox er dette en høyttalerprodusent fra Italia/Spania. AlsyVox sine høyttalere er basert på prinsippene: Dipoler med kontrollert spredning i et såkalt "line source-system", med fulltone båndelementer / magnetostater – med en båndbredde fra flatt ned til 18Hz, 20Hz, 22Hz, 25Hz – avhengig av modell og opp til 40 000 Hz. Designeren av AlsyVox høyttalere heter Daniel Coen og født i Firenze i Italia i 1961 (58 år). AlsyVox kan derfor betegnes som et italiensk designet produkt. Daniel Coen er i utgangspunktet en luftfartsingeniør med en historikk fra EFA, European Fighter Aircraft. Før dette var Daniel med i et designer-team for Formel 1-biler

Han startet utforskning og utvikling av dipol høyttaleres interaksjon med rommet i 1984, altså rommets påvirkning av lydbølgene fra høyttalerne og dermed lydkvaliteten. Noen få år senere startet han studiet av bånd ( ribbon ) elementer / membran for mellomtone og diskant for å forbedre konseptets høyere frekvenser. I 1994 designet Daniele båndhøyttalere for RES Audio – Sky 1. I 2005 startet han å bruke ekstremt kraftige neodym magneter for bl.a. å øke følsomheten på høyttalerne - og utviklet så SKY 2 for RES Audio. AlsyVox.jpgI 2009 ble bassdelen klar, med samme følsomhet som mellomtone og diskantdelen. Prinsippet er et «Push-Pull» system der det er kraftige neodym-magneter både foran og bak båndet/membranet. De ekstremt kraftige neodym magnetene resulterer bl.a. i høy følsomhet og høy dynamikk og ekstremt lav forvrengning. I 2016 utviklet Daniele en kompakt mid- tweeter pluss super-tweeter som sømnløst forlenger frekvensresponsen til langt over det hørbare området for det menneskelige øret. Dette med tanke på å få med alle overtoner på ethvert instrument og formidle akustikken helt naturlig – og dermed gjøre musikkopplevelsen så levende / live-aktig som overhode mulig.

Man kan på flere av modellene begynne med hovedpanelet og senere utvide med ekstra basspaneler. Standard farge/finish er svart høyglans akryl med ekte, naturlig teak profiler.Andre farger og finisher kan leveres på bestilling. Høyttalerplattformen er påmontert vibrasjonsdempere – mot gulvet

Følsomheten er hele 93db, 94db, 95db – avhengig av modell. Med en følsomhet på 93-95db ( 4 Ohm ) så er det ikke behov for forsterkere i megawatt-klassen men de kan drives av forsterkere med ganske lav effekt.Vekten på de forskjellige modellene – pr side/kanal går fra 80kg til hele 150kg+120kg+120kg med både panalet og subwooferne på plass. 

"For å være ærlig – for oss er det en ære å få lov til å starte jobben med å formidle disse musikalske gigantene til musikkelskere i hele Norden. Her her snakker vi ikke om hifi-entusiasme - vi snakker om musikkentusiasme." sier Paul Mortensen. Eieren av PM Audio. 

Vi søker også seriøse forhandlere i hele Norden ( Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island ), men inntil vi har fått forhandlere på plass i de enkelte landene vil vi selv besørge levering av høyttalerne hjemme hos kundene – fraktfritt på døra.

Distribueres av PM Audio - i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island

 

Kommentarer

ANNONSE
ANNONSE

Siste fra forsiden

horns

Noen inntrykk fra messa i Warz...

Vi er akkurat tilbake fra den enormt vellykkede messa i Warzsawa hvor det var en herlig blanding av ...
Legend 40 black

Wow, for en bassgjengivelse!

System Audio Legend 40 Silverback er en mellomstor, aktiv og i dette oppsettet, trådløs høyttaler, o...
Stereopluss_2019_8_kvadrat

Ny utgave av Stereo+

Denne gangen finner du blant annet Norgespremiere på Hegel H120 integrert forsterker, en spennende h...

Siste tester

YouTubeTelefon

Betaler du dyrt for drittlyd?

YouTube har fått sin egen musikktjeneste. Vi ser hvordan de klarer seg mot de gamle traverne både nå...
Hegel_front

Verdens første test av Hegel R...

Hegel fortsetter å komme opp med nye produkter, og denne gangen er det den integrerte forsterkeren R...
PLAY5_Black_Living_Room

Sonos Play 5 - med romkorreksj...

Det lå selvsagt i kortene. Sonos måtte komme med noe nytt nå som absolutt alle vil selge multirom. E...