Sammen med eldre Garrard, Thorens og Technics-spillerne, må Beogram 4000 med den berømte tangentialarmen regnes som en av de mest ikoniske platespillerne fra den gang vinylplater virkelig var stort, og Simon and Garfunkle solgte 25 millioner av Bridge over Troubled Water (1970) og Carol King solgte 25 mill av Tapestry (1971). 

Beogram 4000 ble først introdusert tidlig på 70-tallet, og er først ut i selskapets ”Classics”-initiativ som handler om å gjenopprette og ytterligere forlenge levetiden til klassiske produkter som fortsatt er aktuelle i dag. Produktene kjøpes inn, sendes til Bang & Olufsen i Danmark, inspiseres, moderniseres og finjusteres for et fortsatt langt liv i musikkens tjeneste. Bang Olufsen 4000c .jpg

I dagens verden av forbrukerelektronikk blir altfor mange produktene ansett som engangsvarer, men heldigvis er det flere som tenker litt annerledes. Vi har allerede sett fantastiske restaurerte spillere fra andre klassiske platespillerprodusenter, og nå er det altså Bang & Olufsen sin tur. Der i gården bygges også produktene for å tåle tidens tann – ”design for longevity – og som andre kvalitetsvarer i hifi-bransjen er de fortsatt i bruk 20, 30 og 40 år etter at de rullet ut av produksjonslokalene. Dette kjennetegner de typiske kvalitetsproduktene og blir nå konkretisert med ikoniske Beogram 4000c.

95 enheter av den originale platespilleren er har blitt brakt hjem til Struer i Danmark fra steder på hele kloden, der de først ble skapt for snart fem tiår siden. Platespillerne er demontert, grundig inspisert av dyktige ingeniører og hver minste komponent er omhyggelig rengjort og ved behov har de også fått helt nye deler og komponenter. Deretter har hver Beogram blitt testet individuelt og finjustert for å oppfylle det selskapets høye krav. Spillerne er imidlertid blitt utstyrt med RIAA platespillerforsterkere slik at platespillerne kan kobles til hva som helst av høyttaler-systemer, også Band & Olufsen sine egne, og direkte til trådløse og aktive høyttalere med enten Phono RCA eller 3,5mm minijack. 

Så blir de pakket i lekre tre-esker og fraktet ut til utvalgte butikker. De er forventet å komme ut i butikkene fra 12 Oktober, men om du ønsker du deg et av de 95 eksemplarene får du ikke kjøpt den før 19. Oktober. Da må du i Norge ut med, hold deg fast, 106 000 norske kroner, men da er den nummerert, og du får 5 år garanti. Vi tipper spilleren er utsolgt i god tid før lunsj den 19. Oktober! 

Mer info: www.bang-olufsen.com