Den nye serien høyttalerne har de samme avrundede og avanserte kabinettene som nåværende serie, men de er ytterligere avstivet og enda mer stabile enn forrige serie. Høyttalerne har også kabinetter som er formet litt annerledes enn forrige modell. Borte er den kraftige nedre delen der bassene er montert på de største modellene, og inn kommer en høyttaler som er mer konvensjonelle i formen, men fortsatt tunge og skikkelig slik den forrige serien også var.

Det er utviklet helt nye nye drivere til den nye serien, og på den største ordinære modellen Reference 1 er det benyttet 3 mindre basser i stedet for de to store 12-tommerne er det kommet 3 mindre basser. Størrelsen er ikke oppgitt, men det ser ut som 10-tommere. Det gir stor slagkraft, høy effekttålighet og dyp bass, slik Canton alltid har vært kjent for. Vi kommer også til å få se nye materialer i bruk som skal sørge for en forbedring i lydkvaliteten. Den nye serien har de samme nummerne som nåværende og begynner med Reference 9 som skal koste 3500 Euro, mens prisene på toppmodellen Referance 1 forventes å nå en sum som ligger et godt stykke i overkant av de "gamle". Prisene på hele serien forventes å gå opp fra dagens. 

Den omtalte GS-modellen vil koste 50 000 Euro per par når den nye Reference-serien dukker opp utover høsten. Høsten er også lanseringstidspunkt for de andre høyttalerne i den nye Reference-serien og de loves levert i 3 forskjellige finisher. Hvilke blir det ikke sagt noe om, men blank sort og blank hvitt er helt sikkert blant alternativene. 

Importør: Njål Hansson AS