Pressemelding: Vestia leveres i fire ulike størrelser i tillegg til en senterkanal for hjemmekino. Vestia No. 1 er en stativmodell som fullgodt skal kunne stå på egne bein i bassen, mens de tre gulvstående No. 2, No. 3 og No. 4 vil levere lydtrykk og dynamisk bass alt etter hvor stort rom du har og hvor mye trykk du ønsker. Utvalget på farger og finisher burde også passe enhver smak der Vestia leveres i klassisk høyglans svart, light wood og dark wood. 

M formet invertert dome Tweeter

Diskanten i Vestia er inspirert av Focals prisbelønnede M-formete driverdesign for hodetelefoner. Selve membranen er laget av en legering i aluminium og magnesium og byr på lav masse, gode dempeegenskaper og rigiditet. Selve M-formen, en spole med lav masse og de fornuftige materialvalgene bidrar til en svært god transientrespons, høy følsomhet og lav forvrengning i det viktige diskantområdet. Vestia skal spille luftig, korrekt og behagelig. Vestia.jpg

Slatefibre bass og mellomtonedrivere

Focals nye Slatefibre teknologi har virkelig vist sin lydmessige verdi i både hjemmehøyttalere og bilstereo fra Focal de siste årene. Resirkulerte og uvevde karbonfiber lagt i en sandwichkonstruksjon med termoplastisk polymer sørger for en lett, rigid driver med svært god demping. Resultatet er en kjapp og dynamisk driver med solide musikalske egenskaper.

Doble bassporter for lav kompresjon

Inspirert av den dyrere Kantaserien bruker Focal et lavkompresjonsdesign i kabinettene med bruk av to bassporter i stedet for en. Løsningen gjør også at Vestia har mye av den riktige musikalske bassen og er plasseringsvennlig i enhver situasjon. Mindre kompresjon i kabinettene fører igjen til bedre innsikt, oppløsning og transparens enn man ellers ville kunne oppnå i prisklassen.

Høy følsomhet gir fleksibilitet sammen med all slags elektronikk

Alle høyttalerne i Vestia-serien har høy følsomhet og kan dermed drives av et bredt spekter av forsterkere. Hemmeligheten ligger i at Focal utvikler egne drivere for den gitte kabinettstørrelsen før de planlegger delefilter. Med slik spesialisering blir driverne mer effektive og delefilterne mindre komplekse slik at de er lettere last for forsterkerne. Resultatet av effektive M-fomete diskanter og denne spesialiseringen av bass og mellomtoner per kabinett, gir høyt lydtrykk per watt fra forsterkeren og det helt uten noen form for hornlading. Vestia 4.jpg

Vestia No.1 - Den kompakte og lekre Vestia No. 1 er en to-veis bokhyllehøyttaler designet for å kunne stå på egne ben uten ekstra subwoofer. Høyttaleren byr på en raus og dynamisk lyd, med presis diskant som innbyr til lytting over tid. Vestia No. 1 er fleksibel på plassering og passer like bra i en bokhylle som på de dedikerte Vestia No. 1 gulvstativene som kan kjøpes separat.
Veiledende pris 10.995,- per par 

Vestia No.2 - En tøff tre-veis høyttaler som vil vokse med oppgaven i mindre stuer og lytterom. Lette å drive med relativt enkel elektronikk, men selvsagt også en perfekt match med Naims premium Uniti-serie strømmeforsterkere.
Veiledende pris 23.995,- per par

Vestia No.3 - En real rocker, kjapp rapp og potent. Denne tre-veis høyttaleren byr opp til dans med 3 kjappe sekstommere. Større kabinett enn i no. 3 sørger for større soundstage og enda lavere kompresjon i kabinettet.
Veiledende pris 29.995,- per par

Vestia No.4 - For dem som vil gjøre hverdagen til en fest har man Focal laget en real toppmodell som byr opp til dans! Vestia No. 4 har raus kabinettstørrelse med to solide åttetommere i bassen. Disse høyttalerne spiller, dypt, tøft og med teft for punch og timing for middels til store rom. Er du klar for solide saker som ikke skraper bankkontoen er Vestia No. 4 høyttaleren for deg! 
Veiledende pris 34.995,- per par

Vestia Center - For hjemmekinoentusiastene leverer Focal som vanlig en egen dedikert senter i Vestia-serien. Senteren benytter seg også av et lavkompresjonsprinsipp med doble bassporter og med samme elementteknologi for man en sømløs gjengivelse av dialog. Senteren følger med en egen base som kan tilte vinkelen mot lytteposisjon. Eget dedikert gulvstativ til Vestia Center kan kjøpes separatt.
Veiledende pris 5.995,- per stk.

Mer info: www.multirom.no