Main_2_geneva_touring

Geneva Touring S

Geneva Touring S - Nydelig liten DAB-radio

Vi er mer enn en smule oppgitt over mange av de billige DAB-radioene på markedet. Kjip plast, elendige metall-etterlikninger, stusselig lyd og dårlig brukervennlighet. Det må da finnes en annen måte å løse dette på? Svaret er Geneva Touring

ANNONSE

Geneva Touring

Pris: 1.990.-

Importør: Neby Hi-Fi Concept

Karakter

Pluss:

Flott design

Gode materialer

Fin lyd

Mye lyd på liten plass

Minus:

Begrenset volum

Stereo+ mener:

Det finnes radioer som spiller større og bedre, men i kompaktklassen har ikke denne særlig interessante konkurrenter hvis du er opptatt av design, materialvalg og lydkvalitet, og ikke bare pris. 

Genava Touring er enkel og lekkert designet. Den er et slikt produkt som du har lyst til å klå på, og eventuelt ta med hjem for å pynte opp på skrivebordet eller kjøkkenbenken. Ustrakt bruk av aluminium og behagelig kunstskinn gjør den innbydende. Fingre liker gode materialer, men det ser ut til å ha gått mange andre hus forbi.

Toppen av radioen domineres av et stort volumratt som også slår på radioen. Få knapper øker brukervennligheten, og du finner fort frem til Bluetooth, DAB+ og FM - som er de valgene du har. Selv de minste DAB-radioen har 20 presets, men Genava har begrenset seg til 6. Noe som er nok hvis vi ser litt på hvordan de fleste benytter en radio. Noen har den parkert på NRK P1 helt til radioen tar kvelden for godt, mens andre skifter litt mellom 2-4 stasjoner.

Dessuten er det ganske enkelt å huske hva du har på de 6 forhåndsinnstillingene, for Touring mangler den tradisjonelle LCD-skjermen, og viser heller kanalinfomed store bokstaver og tall i typisk Geneva - tradisjon. I det ene hjørnet på toppen finner du antennen, men av en eller annen grunn fikk jeg inn alt av DAB-sendinger uten å trekke den opp. 

Geneva Touring er enkel å ta med seg. Den er nemlig mer kompakt enn du tror og frakter du den med deg oppgir Geneva en batteritid på 20 timer. Noe som skulle gi deg noe dagers radiolytting uten å måtte lade den på nytt. 

Geneva_touring_side.jpgLåter fint

Det er selvsagt begrenset hvor mye lyd man kan få ut av en såpass kompakt radio, men lyden er overraskende tydlig og presis. Særlig i det viktigste området hvor stemmer og de fleste musikk-instrumenter ligger plassert. Den er såpass god at du nok kommer til å foretrekke sendinger som ikke er altfor komprimert på DAB+, da dette er tydelig å høre både på stemmer og musikk. FM fungerer på samme måte, men her blir det jo temmelig dødt for den gjengse radiolytter utover i 2017. 

Bassen er ikke voldsom, selvsagt, men Genava har skrudd til lyden slik at lydbildet er fyldigere enn størrelsen tyder på. Bassen utfordres litt når du skrur opp volumet, men det har jo aldri vært meningen at den skal holde en bråkete husstand med underholdning i en større stue. Da må du veldig mye opp i pris.

Det Touring faktisk klarer er å spille musikk på en måte som er lett å lytte til, og det er plass til et helt orkester på innsiden uten at det blir altfor rotete eller trangt. Lyden har en åpen og fin klang som skiller den fra andre kompaktradioer.  

 

Kommentarer

ANNONSE

Siste fra forsiden

Audiofly AF1120

Audiofly AF1120

Vi er hele tiden på jakt etter god lyd, og den må gjerne komme fra omtrent hva som helst. Denne gang...
MC901 Top hi res

McIntosh MC901 lanseres idag.

McIntosh er en av våre designfavoritter i hifi-verdenen, og det er vel heller ikke helt feil å si at...
Bose 700_1

Bose NCH 700

Bose 700 er et par moderne utseende, og ganske lekre hodetelefoner med støykansellering slik at du k...

Siste tester

YouTubeTelefon

Betaler du dyrt for drittlyd?

YouTube har fått sin egen musikktjeneste. Vi ser hvordan de klarer seg mot de gamle traverne både nå...
Hegel_front

Verdens første test av Hegel R...

Hegel fortsetter å komme opp med nye produkter, og denne gangen er det den integrerte forsterkeren R...
PLAY5_Black_Living_Room

Sonos Play 5 - med romkorreksj...

Det lå selvsagt i kortene. Sonos måtte komme med noe nytt nå som absolutt alle vil selge multirom. E...