H120_Black_Front

Kompakt forsterker med mye krefter

Hegel H120

Denne gangen snakker vi om den nye H120. Den vanskelige oppfølgeren til Røst, men det stopper heldigvis ikke de brave guttene hos Hegel. De kaller denne for en «baby giant» og det skal fort vise seg at det ikke er så langt fra sannheten. 

 

 

ANNONSE

Hegel H120

Pris: 22 998.-

Importør: Hegel AS

Karakter

Tekst: Håvard Holmedal (haavard@stereopluss.no)

Etter å ha testet det imponerende beistet H590, den halvparten så kostbare, men likefullt kraftfulle H390 og også H190, er det altså klart for enda en integrert forsterker fra Hegel. H120 markerer at det ikke er særlig aktuelt å sove på laurbærene der i gården. 

H120 tar over for Røst. Personlig foretrekker jeg smarte navn i stedet for den tall-leken så mange av produsentene holder på med. Røst var et bra navn. Lett å huske og med dobbelt mening. Perfekt – hvis det ikke hadde vært så innmari vanskelig å forklare for folkene i verdens største land – utlendingene. 

Hva har de funnet på denne gangen? 

  H120 er en kompakt forsterker som er oppgitt til å levere minst 2x75watt, og ha nok krefter til å drive det meste av høyttalere, og i hvert fall alt som man med litt fornuft kan tenke seg å koble til en forsterker som dette. På den analoge siden er den ganske identisk med Røst, men den har fått hele digitaldelen og konverterne fra H190. Ifølge Hegel skal det sørge for at lyden løfter seg til uhørte høyder. 
Det H120 ikke har fått på plass er DSD og MQA. Vi ser gjerne det som naturlig utstyr for nesten enhver forsterker, men det koster å få dette implementert, og i stedet for å betjene de få, har Hegel valgt å gjøre noe for alle kundene som kjøper H120. De har prioritert å gjøre en kraftig oppgradering av digitalkonverterne, sammenliknet med tre år gamle Røst. Som på den forholdsvis korte tiden er blitt litt utdatert når vi ser på digitale tjenester. Nå er det etter hvert klart for både Roon og AirPlay2 (kommende oppgradering), og en mer stabil UPnP-streaming. Inn til digitaldelen går det54 innganger. 1 coaxial inngang, 3 optiske og en USB. Forsterkeren har også nettverksinngang. På analogsiden er det 1 par balanserte innganger og 2 par RCA-innganger. Det er høyst sannsynligvis flere innganger enn de aller fleste har produkter til. Hegel H120 har også fått Spotify Connect (både premium og free) og spiller musikk via AirPlay. Som vanlig er det her snakk om tilkobling via kablet nettverk......

Klikk her for å lese hele testen

 

Kommentarer

ANNONSE
ANNONSE

Siste fra forsiden

ecm1mkII_front

Electrocompaniet ECM-1 MkII

Electrocompaniet bygger alle sine produkter på Tau utenfor Stavanger. Der gjør de alt fra bunnen av ...
dali menuett

Har du lyst på en menuett?

Vi husker den gangen vi var på Dali-fabrikken, og fikk skru sammen et par med Menuett. Siden den da ...
kef-r5-interior

KEF R5

KEF R5 er en gulvstående høyttaler i den kompakte enden av skalaen. Det forhindrer ikke at den kan s...

Siste tester

kef-r5-interior

KEF R5

KEF R5 er en gulvstående høyttaler i den kompakte enden av skalaen. Det forhindrer ikke at den kan s...
focal-chora-826_interior

Focal Chora 826

Focal har flere høyttaler-serier enn de fleste, og det går fra det middels kostbare og helt opp til ...
interior

Sennheiser Ambeo Soundbar

Ordet lydplanke får meg til å tenke på de skrinne greiene som ligger under TV-en og lager lyd som fu...