Med Hegel H590 markerte Hegel seg som en produsent å regne med også når det gjaldt highend integrerte forsterkere. Vi har benyttet en H590 i veldig mange av våre tester, og den gjør en imponerende jobb på omtrent alt av høyttalere. Men så kom P30A/H30A, og vi tenkte at deler av den analoge teknikken i forforsterkeren måtte være nær perfekt å bygge inn i en ny integrert forsterker. 

Nå ble ikke H600 påbegynt etter at P30A/H30A så dagens lys, men er et resultat av tre års utvikling. Oppgraderingene er mange og vi nevner i fleng en ny DAC, forbedret forsterkerseksjon, nytt kabinettdesign og ikke minst en langt bedre streamingmotor. Hegel har også lagt til noen få watt mer, men det gjør knapt den store forskjellen. Hegel H590 var kraftig nok til det meste.  H600 front_1280x522.jpg

H600 har en oppgitt effekt på 303 watt i 8 ohm, en dempingsfaktor på hele 4000 og med nok strøm til å håndtere laster ned til 2ohm. Det betyr stor fleksibilitet når det gjelder tilkobling av høyttalere. Den vil drive det meste med letthet. Forsterkeren er en dobbel mono design, og bringer den så nær som mulig ytelsen til to monoforsterkere i en enkelt boks. Det kan også skryte av en toppmoderne forforsterker med den ekstremt presise volumdemperen som også finnes i Hegel sin referanse P30A forforsterker.  Komponentkvaliteten er hele veien i beste kvaliteet og når de kombinerer dette med deres egen SoundEngine2 korreksjonsteknologi, står man i følge Hegel igjen med et lydsignal som er så nær originalopptaket som mulig. Resultatet er et bredt og dypt lydbilde med utrolig dynamisk rekkevidde og enorm basskontroll. 

H600 sin D/A konverter er en bit-perfekt design, og tilbyr ren lydgjengivelse uten noen re-sampling eller oppsampling. DAC-en har en stor, dedikert strømforsyning for stabil ytelse, og den er skjermet av en tykk stålplate slik at den ikke skal fange opp forstyrrelser fra annen elektronikk inne i forsterkeren. Det gir til sammen en digitallkonverter med utrolig oppløsning og glatthet. H600 1_1280x528.jpg

Brukervennligheten er sikret med intuituve kontroller i front, et sjenerøst antall innganger og en omfattende liste med streamingalternativer. Den støtter UPnP-strømming, Spotify Connect, Airplay 2, Tidal Connect og Roon Ready (kommer). Alle de digitale inngangene, bortsett fra USB, har signalfølere slik at alle enheter som er koblet til disse inngangene kan vekke forsterkeren og stille den inn på riktig inngang. I tillegg kan volumet være begrenset. De fleste inngangene kan også settes som en fast hjemmekinoinngang, noe som gjør det er enkelt å kombinere H600 med surroundreceivere eller multiromsenheter. 

Av analoge innganger finner du to par True Balanced XLR-innganger og to par RCA-innganger. På den digitale siden har den en LAN-nettverksport, en USB 32/384-inngang (støtter DSD256/DoP), tre optiske innganger, en koaksial inngang og en BNC ekte 75-ohm-inngang. For analoge utganger tilbyr den et par RCA-utganger med fast volum og et par RCA inn medvariabelt volum. 

Prisen i Norge ser ut til å bli: Kr. 134.998.- 

Produsent: www.hegel.com
Forhandler: www.hifiklubben.no