Med det som Marantz kaller en forsterker med digitalt hjert og analog sjel vil MODEL 40n gi deg høyoppløselig lyd fra dine favoritt digitale musikkstrømmer (Spotify, Apple Music, Pandora, Tidal og mer) og dine egne musikkfilbiblioteker over AirPlay, Bluetooth og HEOS®. Du kan også få lyd fra TV-en og de tilkoblede enhetene ved hjelp av innebygd HDMI ARC(Audio Return Channel)-tilkobling. Vi forventer den samme rike og flott oppløste lyden som gjør Model 30 så interessant. 
Model 40n har fått en litt mindre forsterker, men er bygget opp på mye av den samme måten. Likevel er dette et mer fleksibelt og bedre utstyrt produkt - og kanskje er det laget for helt andre kunder, også. 

model40n_black_EU_StudioB_01_1280x626.jpgDen er bygget for streaming med Spotify, Apple Music, Tidal, AirPlay, Bluetoothog mer - og er drevet av HEOS® som du også finner på blant annet Denon sine produkter. Stemmekontroll er innebygget og fungerer med Amazon Alexa, Google Assistant,  eller Apple Siri, og du får 70watt per kanal med rikelig evne til å holde orden på høyttalerne dine. Lydkvaliteten sikres ved bruk av HDAM-teknologi og den har i tillegg til strømmemulighet også en Phono RIAA (MM) for deg som kjører både analogt og digitalt. 

Strømforsyningen er en dobbelt-skjermet ringkjernetrafo. Skjerming er forresten et stikkord for mye av oppbygningen. I vanlig Marantz-stil er alle deler av forsterkeren skjermet for lavest mulig støy slik at digitaldelen er magnetisk avskjermet fra forforforsterkeren - som igjen er skjermet fra effektdelen. Det er åpenbart litt mer metall i denne forsterkeren enn man tror for den er overraskende tung og massiv. model40n_Black_Guts2_1280x962.jpg

Kontrollene på forsiden er bass, diskant og balanse, og du finner også en source direct-knapp som kobler ut hele tonekontroll-kretsløpet. På baksiden finner du en Power Amp Direct-inngang for å bruke Model 40n som effektforsterker, men du har ingen vanlig Pre out. Den er satt opp med 4 analoge innganger (inkl. platespiller), en optisk og en coax digital-inngang, USB-A og HDMI-ARC som kun tar PCM. På baksiden er det også en dedikert utgang til en subwoofer hvor du kan velge lavpass-filtrering ved 40,60,80,100 og 120Hz eller du kan velge å bruke filteret i subwooferen. Det er likevel gledelig å se at Marantz har gjort det litt enklere enn vanlig å koble til en subwoofer på et produkt som er tenkt brukt både til TV-lyd og hjemmekino, og som ren hifi-forsterker.

Pris: 26 990.- 

Importør: Neby Hi-Fi Concept

Les også vårt seneste magasin med kåring av Årets Beste produkter