MC2152 Angle Left green tubes background hi res

McIntosh MC2152 og C70

McIntosh feirer 70år med et par fete jubileumsmodeller

Det er mange meninger om McIntosh-produktene, men det har aldri vært tvil om at de har sin egen identitet. Nå er selskapet 70år og vi må ærlig talt si at de nok har truffet blink ennå en gang med tanke på design og stil. 

ANNONSE

Importør:

Karakter

MC2152 Tube Amplifier - 70år jubileumsutgave

MC2152 er en stereo effektforsterker med 150 Watt per kanal, og her har de tydelig vært inspirert av suksessen med deres integrerte forsterker MA5200. Likevel ligger det 70 års erfaring under topplokket, og det betyr at den lydmessige finpussen har gått over lang tid og blitt forbedret generasjon for generasjon. 

Det betyr blant annet at også denne forsterkeren benytter McIntosh sin egen Unity Coupled Circuit (et patent fra 1949) som gjør at forsterkeren gir de samme 150-wattene uansett hva slags høyttalere du kobler til og helt uavhengig om høyttalerne er 2, 4 eller 8Ohm. 

Finish og design blir viktigere og viktigere hvis du skal selge stereo til de prisene vi snakker om her. Her har de har de benyttet anodisert aluminium med sider i matt karbon-fiber. Frontpanelet viser frem rørene, men de er godt beskyttet med kurver i rustfritt stål. Det er både praktisk og lekkert. 

Rørene er åtte stk KT88-rør som får hjelp av fire 12AX7A og fire 12AT7. Disse er selvsagt pent fordelt på de to kanalene. LED-lysene under de åtte små rørene kan settes i tre modus. Av - som da viser frem rørenes naturlig glød, eller du kan velge grønn eller blå. C70 Angle Close Up1 Background hi res.jpg

C70 forforsterker

C70 har et 12AT7 og fem 12AX7A-rør som er godt synlig gjennom glasspanelet i toppen. Forforsterkeren har syv innganger hvor to er balanserte og tre er ubalanserte RCA-innganger, De to siste er til platespiller og her er det egne innganger for MC og MM-pickuper. Du har så to balanserte utganger og to ubalanserte.  

På frontpanelet finnes det bass og diskantkontroll som kan justerer i 2dB - trinn, og via et kontroillhjul kan du velge impedans og kapasitans for platespillerinngangen. Et avansert volumkretsløp kontrolleres av et større volum-hjul som også kan benyttes til å stille riktig balanse - hvis det eventuelt er skjevheter som må rettes opp. McIntosh har bygget inn en gedigen hodetelfon-forsterker og den inkluderer en teknologi som de kaller HDX som skaper en ekstra dimensjon til musikken du lytter til ved å blande litt av signalet fra venstre side til høyre øreklokke, og motsatt. Dette virker bra noen ganger og mindre bra andre ganger, men kan heldigvis slås av.  

Priser er det som vanlig sagt lite om når de er tilgjengelig i Norge, men de er oppgitt å koste følgende på markedet i USA: 

MC2152: $15.000.- USD

C70: $7000:- USD

 

Produktene er tilgjengelig fra omtrent nå. 

www.neby.no

 

Kommentarer

ANNONSE

Siste fra forsiden

dynaudio-xeo-10

Utrolig imponerende høyttalere

Sist jeg hadde Dynaudio i stua var det de ganske store Contour 30. En høyttaler som imponerer med å ...
ECI-80D-Integrated-front-angle-phono_1024x585

Electrocompaniet lanserer helt...

Det begynner å røre på seg hos Electrocompaniet igjen - noe de markerer ved å lanserer den splitter ...
Focal Spectral

En litt tankevekkende demo

En litt for vanlig gjenganger blant henvendelsene til oss er at stereoanlegget spiller for lyst. Sen...

Siste tester

YouTubeTelefon

Betaler du dyrt for drittlyd?

YouTube har fått sin egen musikktjeneste. Vi ser hvordan de klarer seg mot de gamle traverne både nå...
Hegel_front

Verdens første test av Hegel R...

Hegel fortsetter å komme opp med nye produkter, og denne gangen er det den integrerte forsterkeren R...
PLAY5_Black_Living_Room

Sonos Play 5 - med romkorreksj...

Det lå selvsagt i kortene. Sonos måtte komme med noe nytt nå som absolutt alle vil selge multirom. E...