Her er pressemeldingen: 

5. JUNI 2024, TORONTO, ONTARIO CANADA – Lenbrook Media Group (LMG), spesialister på høyoppløselig lyd, har kunngjort en serie produkter fra det nyopprettede MQA Labs som bringer lydbehandlingsforbedringer over hele musikkforsyningskjeden. AIRIA fra MQA Labs™ (også kjent under sitt tekniske navn, SCL6) leverer lyd med høy oppløsning og sømløs skalering fra full lossless til svært "lossy" bitrater. FOQUS fra MQA Labs™ representerer en innovativ tilnærming for analog til digital konvertering. QRONO fra MQA Labs gir en rekke lydbehandlingsforbedringer innen avspillingsenheter™. Disse teknologiene forventes å debutere i en rekke lisensinnehaverprodukter innen utgangen av kalenderåret 2025.

Gordon Simmonds, administrerende direktør i The Lenbrook Group, LMGs morselskap, reflekterte over den første beslutningen om å kjøpe eiendelene til MQA. "Denne utviklingen bekrefter våre instinkter rundt dette laget og verdien av IP. Selv om valg og tilgjengelighet av MQA-innhold fortsatt er en prioritet for oss, handlet dette aldri om en enkelt kodek», sier han.

Opprettelsen av MQA Labs og dets nyeste produktfamilier gjenspeiler Lenbrooks lidenskap for å forbedre hele lydkjeden og bringe opptak, distribusjon og avspillingsteknologi av høyeste kvalitet til fordel for hele spesiallydindustrien og dens fans.

"Digitaliseringen av et analogt signal introduserer en rekke ufullkommenheter til den resulterende lydfilen. En av de vanligste og mest kritiske er noe som ofte refereres til som tidsutstrykning – når oppløsningen til to lyder reduseres fordi timingen deres gjengis feil i den digitale filen», forklarer Greg Stidsen, Chief Technology Officer hos Lenbrook. "MQA Labs 'team er eksperter på lydforbedringer for tidsdomener, etter å ha oppfunnet mange av teknikkene for å unngå eller eliminere slike lydfeil."

To av de nye produktfamiliene vil løse problemet direkte: FOQUS, som takler analoge til digitale prosesser, og QRONO, som vil adressere konvertering av digital tilbake til analog.

Den tredje produktfamilien er blant de mest etterlengtede av LMGs fremtidige produkter. Tidligere kjent under sitt tekniske navn, SCL6, er det en ny kodek som sømløst sikrer best mulig oppløsning uavhengig av båndbreddetilgjengelighet. Nå kalt AIRIA av MQA Labs, ble kodeken utviklet for å transformere lyd på tvers av trådløse tilkoblinger. Senest fullførte LMG vellykkede piloter for bruk som distribusjonskodek - perfekt for streamingtjenester. Som en overføringskodek skinner den som en kodek med høy oppløsning med dramatiske driftsbesparelser og pålitelighet.

Tidlig respons fra industrien rundt disse nye produktene har vært positiv.

"Vi er inspirert av reaksjonene til våre partnere som inkorporerer disse teknologiene i sine produkter," forklarer Mike Jbara, visepresident og general manager for LMG. – Dette er et milepælsøyeblikk for oss. Vi er forpliktet til å motta og bruke tilbakemeldinger fra markedet i hvordan vi bruker teknologiene våre og sikre at de er mer fleksible og tilgjengelige gjennom hele musikkforsyningskjeden. "

Om MQA Labs

MQA Labs er et team av eksperter innen musikkproduksjon, akustikkforskning og lydteknikk som er ansvarlig for banebrytende arbeid som omfatter en rik portefølje av patenter og forskning. Teknologiene finnes i hele musikkforsyningskjeden og inkluderer MQA, AIRIA, FOQUS og QRONO. MQA Labs er en divisjon av Lenbrook Media Group. For mer informasjon, besøk MQALabs.com.

Om Lenbrook Media Group

Lenbrook Media Group investerer i og kommersialiserer teknologier og plattformer som fanger, pakker og leverer digital lyd i private og kommersielle applikasjoner. Dens interesser inkluderer produsenten av prisbelønte høyoppløselige multiroom audio distribusjonsplattform, BluOS, og MQA Labs, en familie av lydkodingsteknologier som brukes av maskinvareprodusenter, streamingtjenester og kringkastere, og musikkskapere. Lenbrook Media Group er et heleid datterselskap i Lenbrook Group of Companies. For mer informasjon, besøk lenbrookmediagroup.com.