Klassisk kabinett

I år er polakkene nok en gang på plass på Europas – om ikke verdens - største hifimesse i den bayerske hovedstaden München. Der viste de fram noen nyheter, blant annet en ny og lekrere finish, nye elementer og et oppgradert delefilter på toppmodellen Emerald 25, samt både senter- og stativhøyttalere i Diamond-serien. 

Likevel var kanskje den mest spennende nyheten Ruby 25, en gulvstående 2,5-veis høyttaler i ekte trefiner som trolig vil koste rundt 13.000 kroner.pylon ruby.jpg

- Vi lanserte Ruby He for ett år siden, men den hadde et veldig spesielt kabinett, så nå kommer Ruby 25 i en mer klassisk kabinettform, forteller Mateusz Jujka (til venstre på bildet) og Mikolaj Rubenczyk til Stereo+.

Barnevennlige høyttalere

Til disse høyttalerne har Pylon utviklet sine helt egne bass- og mellomtoneelementer i et materialet som kalles Endomax. 

- Det er veldig lett og veldig stivt og vi er de første i verden som bruker det i høyttalerelementer, påstår Jujka. 

For å beskytte disse elementene har Ruby 25 metallgriller til beskyttelse, men disse skal ifølge Pylon-gutta ikke ha noen negativ innvirkning på lyden. 

Diskanten er imidlertid verken egenprodusert eller polsk. Den har Pylon hentet fra norske SEAS i Moss. 

- Vi har ikke kommet så langt at vi har fått utviklet vår egen diskant ennå, smiler Jujka og Rubenczyk. 

Også diskanten har fått metallgitter som beskyttelse.

- Det gjør at høyttalerne er ordentlig barnevennlige, ler de to. 

Utelukker ikke utvidelse

Det én meter høye kabinettet leveres i flere ulike ekte trefiner-finisher, og treverket blir behandlet med oljevoks for å få det flotte utseende. Frekvensresponsen er for øvrig oppgitt fra 38 til 20.000 hertz, og skal kunne brukes både med rørforsterkere (dog ikke de aller svakeste) og vanlige transistorforsterkere. 

På sikt kan det også komme flere høyttalere i samme serie. 

- Dersom denne selger bra, utelukker vi ikke at det kan komme både stativhøyttalere og en senterhøyttaler, sier Mateusz Jujka. 

Høyttalerne er allerede på vei ut fra fabrikken i Polen til distributørene.

Norsk importør: www.mala.no