På forumet til Roon og andre steder kan man lese at dette skaper en viss frykt, men skal vi tro pressemeldingen og måten Samsung har håndtert eierskapet til for eksempel Harman (representerer blant annet Harman/Kardon, JBL, Revel, Mark Levinson, Lexicon, Synergy, Arcam med flere) har Harman fått stå som et selvstendig selskap med utvikling av egne produkter og sin egen organisasjon. 

Vi tenker likevel at det av og til blir en tur til Seoul i Korea for “konsultasjoner”, men de folkene vi kjenner i Harman-systemet forteller om et godt samarbeide med en sterk eier. 

At Samsung eller Harman skulle kjøpe opp Roon for å begrense tilgangen kun til sin egen elektronikk virker ikke særlig sannsynlig, for hvorfor ødelegge hele businessmodellen og kaste ut det aller meste av kundene. Mange av disse har jo til og med kjøpt tilgang til programvaren for livstid. Skjønt man kan jo aldri være helt sikker. 

Her er hele pressemeldingen: 

STAMFORD, CT – 27. november 2023 – HARMAN, et heleid datterselskap av Samsung Electronics Co., Ltd. med fokus på tilkoblede teknologier for bilindustrien, forbrukermarkedet og bedriftsmarkedet, kunngjorde i dag oppkjøpet av Roon, plattformen for musikkstyring, oppdagelse av ny musikk og strømming for musikkentusiaster.

Roon er en streaming-plattform for musikkentusiaster, som har et rikt grensesnitt for å bla og oppdage musikk, kompatibilitet med nesten enhver lydenhet og en avspillingsmotor designet for å levere best mulig lyd. Roon er tilgjengelig for alle populære operativsystemer og produserer en serie serverenheter kalt Nucleus.

"Hos HARMAN er vi stolte av vår evne til å skape enestående lydopplevelser for våre partnere og forbrukere over hele verden," sa Dave Rogers, President, Lifestyle Division, HARMAN. "Teamet hos Roon deler vår lidenskap for å bringe enestående lyd og kobling til musikkelskere mens de utforsker, oppdager og lytter hjemme og på farten. Vi ser frem til å ønske Roon velkommen, hvis imponerende talent vil bli en del av HARMAN-familien og styrke våre allerede solide ingeniørkapasiteter."

Roon vil fungere som en selvstendig virksomhet under Harman med sitt eksisterende team. Alle Roons operasjoner vil forbli på plass og fortsette å være dedikert til å betjene og vokse Roons fellesskap av enhetspartnere og kunder, under en felles misjon om å levere engasjerende og personlige lydopplevelser på et univers av produkter og plattformer.

I tråd med sin strategi om å 'jobbe med alle', forplikter HARMAN seg til å vokse Roons åpne enhetsøkosystem, som inkluderer samarbeid med mer enn 160 andre lydmerker og leverer lyd til over 1000 kvalitets-enheter. Roons dedikasjon til sitt lojale fellesskap og ekspertise innen UI/UX-design vil fortsette å vokse og blomstre med oppkjøpet.

"Vårt team er henrykt over å bli en del av HARMAN, et visjonært selskap som har ledet lydbransjen fremover i flere tiår," sa Enno Vandermeer, CEO i Roon. "Ved å slå oss sammen med HARMAN får Roon den utrolige skalaen, ressursene og rekkevidden til en global teknologiledende, samtidig som vi beholder vår uavhengighet til å investere i virksomhetens vekst og fremtid. Vi ser frem til å fortsette å bringe våre avanserte datamanagement-, SaaS-ekspertise og forbrukerengasjementskapasiteter til vårt brede partnerskap, mens vi slår oss sammen med HARMAN for å levere enda bedre lydopplevelser til våre kunder."