Aria EVO X leveres som før i fire ulike størrelser, i tillegg til en senterkanal for hjemmekino. Aria EVO X No 1 er en stativmodell som står på egne bein i bassen. De tre større og gulvstående No 2, No 3 og No 4 vil levere dynamisk bass og punch alt etter hvor stort rom du har og hvor mye trykk du ønsker deg i bassområdet. 

Ny forbedret TAM diskantteknologi

Focal har alltid vært kjent for sine inverterte diskanter. Dette designet gir langt lavere masse i spolen og dermed bedre transientrespons. Nå har de videreutviklet forrige generasjon diskanter med sine svært lette og gode membraner i aluminum og magnesium. Den nye diskanten har bedre demping, bedre håndtering av akustisk kompresjon bak diskanten og går dermed både dypere og lysere før de når eventuelle oppbrekkingsfrekvenser. Resultatet er en langt mer presis diskant, med mer luftighet og oppløsning.

Tuned mass dampers - teknologi hentet fra Sopra-serien

I mellomtonen har nye Aria EVO X fått låne en av de mest pivoterende teknologiene utviklet til Sopra-serien. Med dataanalyse og bruk av noen tubeformede ytterringer, har Focal klart å stabilisere driverne langs opphenget uten å øke massen. Dette betyr langt lavere forvrengning i den viktige mellomtonen, med samme gode respons og hurtighet som disse driverne skal ha.

Bassdrivere med større magneter

ARIA_N1_MossGreen_Couple.jpgNye EVO X kommer med kraftigere magneter og rammer for å håndtere bassen med eksepsjonell kontroll og tyngde. Med mer kraft fra magnetene vil man få mer lineær respons og drahjelp fra driverne også ved høye lydtrykk. Bedre delefiltere
Hver eneste modell av Aria EVO X har fått oppgradert delefilterne med komponenter i høyere kvalitet. Bedre filtere gir selvsagt høyere fidelitet og oppløsning. De nye bedre delefilterne har sammen med driverne også vært en naturlig del av den lange empiriske prosessen med fintuning før lansering. Dette gjør at alt ligger til grunn for en enda større musikalsk opplevelse når man kjøper seg en Aria EVO X. 

Selve membranen i Aria EVO X bygger videre på Focals patenterte FLAX-teknologi. Dette er en sandwichkonstruksjon bestående av sterke linfiber trykket sammen med glassfiber på hver side. Dette gir høy rigiditet, utrolig gode dempeegenskaper samtidig som massen holdes svært lav. FLAX-drivere gir en lydsignatur som heller mot det varme. De har en utsøkt oppløsning i mellomtonen og gir også en meget potent og slagkraftig bass. Tre ulike finisher i høy kvalitet
Aria EVO X leveres med elementer i skinn og glass i kabinettene for en ekte premium følelse. Foten er i metall og leveres med spikes som er enkle å justere ovenfra. Det er også lett å oppgradere basen med Gaia høyttalerføtter fra IsoAcoustics. Aria EVO X leveres i ekte valnøtt trefinér, klassisk sort høyglans og en ny eksklusiv grønn høyglans interiørfinish. Sistnevnte «Moss Green» har en myk og behagelig fargetone og passer perfekt dagens fargespill i moderne hjem.

Aria Evo X No 1 - Kompakt men kraftfull

En bokhyllehøyttaler som man ikke skal skue på hårene! Denne er lett å få til i enhver setting og byr på mer bass enn man skulle tro. Med nye diskanter og TMD-driverteknologi er dette en høyttaler i prisklassen man virkelig må sette på sjekklisten. Matchende stativer i flott utførelse med metall og glass er tilgjengelig.ARIA_N3_BHG_Couple.jpg

Aria Evo X No 2 - En oppdatert klassiker

Forrige generasjon Aria 926 vant både gruppetester og utmerket seg i alle individuelle tester den var med i. Med nye Aria EVO X No 2 oppgraderer Focal 926 på alvor! Denne gulvstående treveis-høyttaleren gir deg en komplett ytelse i små til mellomstore rom og med hjelp av den nye driverteknologien er den utrolig attraktiv når det gjelder pris versus ytelse!

Aria Evo X No 3 - Høyttaleren for den seriøse musikkelskeren

Nye Aria EVO X No 3 er farlig rask, potent og leken! Med imponerende presisjon er den en utrolig oppgradering fra forrige generasjon Aria 936 med enda mer musikalsk ytelse og glede. Skal du få platesamlingen til å skinne fra A til Å er dette høyttaleren for deg!

Aria Evo X No 4 - Glad i raus, men også presis bass?

Aria EVO X No 4 er høyttaleren for deg som liker store opplevelser i dypet, men også punktlig og kontant bass. Doble åttetommere er moro! Store kabinetter gir selvsagt enda lavere kompresjon og dermed en utsøkt oppløsning og mellomtone også. Man skal med andre ord ikke være redd for at No. 4 også leverer på ordentlig raffinert vis!

Priser 

Evo X No 1: 19.990,-  (par)
Evo X No 2: 42.990,-  (par)
Evo X No 3: 49.990,-  (par)
Evo X No 4: 59.990,-  (par)
Evo X Center: 10.990,- per stk

 

Mer info: www.multirom.no