Elac sine nye musikk-server tar helt bort behovet for å benytte en PC/Mac for å streame musikk. Løsningen kommer nok i flere enheter etter hvert og kalles Roon. Discovery Roon-appen kan lasted ned for Android, iOS, Windows eller OSX, og da får du full kontroll på systemet ditt fra din valgte enhet. Musikk du allerede har lagret på en NAS eller en USB-harddiske koblet til EDB-maskinen din, kan selvsagt spilles av via systemet. Roon-appen samler opp musikk fra alle dine kilder og indekserer til appen for full oversikt over musikken din. Det interessante er at Tidal kommer ferdig installert med Tidal. Her er det bare å legge inn passordet ditt til Tidal og du er i gang. Discovere kan streame til inntil 8 rom eller soner hvis du har et tilknyttet multirom-system. 
 
DS-101 er en passiv enhet i den forstand at den behøver å tilkobles et stereo-system for å lage lyd. Vi har ennå ikke fått noen info om Elac planlegger aktive enheter med innebygde forsterkere for et par mindre høyttalere. 
 
Vi forventer en ganske hyggelig pris ( i overkant av Bluesound Node2  som koster 4.990.- ), og at produktet vil bli lansert en eller annen gang i 2. kvartal 2016.