De to enhetene er ganske like ved første blikk, men har et par interessant forskjeller for de som vil ha den aller beste lyden. 

N-50AE og N-70AE har begge fullt utstyrte nettverkspiller med Dual-band WiFi, Bluetooth for trådløs overføring av musikk fra en mobiltelefon, Airplay, HiRes lydgjengivelse, Spotify Connect, TIDAL for strømming i Hi-Fi kvalitet, TuneIn internetradio for all verdens radiokanaler, ChromeCast built-in, DTS Play-Fi og Pioneers FireConnect multiromsfunksjon. 

N-70AE(S)_angle.jpg man først kjøper seg en slik spiller vil man jo gjerne at den kan brukes til fulle, og en god nyhet er at den i tillegg til optisk/coax-utgang også har en optisk/coax-inngang slik at du kan bruke den som en ren DAC for tilkobling av for eksempel en CD-spiller. Du får også USB inn, samt plug-and-play hvis du har masse musikk på en ekstern harddisk.

Hovedforskjellene på N-50AE vs N-70AE er ikke så mange, men N-70AE har dette i tillegg:

Hodetelefonutgang m/dedikert hodetelefonforsterker. Balanserte analoge linjeutganger (3-pins XLR og Cinch), doble ESS9016 DAC-er (N-50AE har samme DAC, men bare 1 stk), Hi-Bit32 Upsampling, og tre separate isolerte chassis for å eliminere eventuell elektrisk og magnetisk påvirkning av komponentene. Det høres kanskje ikke ut som så mye, men de som ønsker seg den aller beste lyden går kanskje for den noe tyngre og bedre isolerte N-70E

Mer info her: Pioneer N-50AE og N-70AE

Prisene er kr. 9.998.- for N-50AE, og 13.998.- for N-70AE