Det er nå ett og et halvt år siden Focal tok markedet med storm med sine Bathys, en trådløs modell som nå regnes som en referanse i klassen. Nå følger Focal opp med to passive premium modeller inspirert av Bathys, med samme høye driverkvalitet og vakre ergonomiske design. Azurys er en lukket modell med kjellerdyp bass og imponerende oppløsning, den har det samme patenterte akustiske designet som Focals mer kostbare lukkede modeller. Den kompakte formfaktoren vil gjøre disse til et elegant valg for dem som vil ha ekstra god lyd når man er på farten.

Hadenys på sin side er en åpen modell for sofistikert hjemmelytting og den audiofile på jakt etter god men kompakt referanselytting. Det åpne designet gjør at man unngår akustisk kompresjon rundt de lynkjappe driverne og dermed høy oppløsning og finesse i prisklassen. Focal headphones 2.png

High-end driverteknologi

Driverne i Azurys og Hadenys er basert på samme teknologi vi har sett i Focals prisbelønnede high-end modeller. En M-formet 40mm membran med formløs spole holder vekten og massen lav. Dette sørger for en rigid, men samtidig lynkjapp driver som henger med på de raskeste musikalske transientene. Azurys og Hadenys serverer dermed en kontant og deilig bass, en lekker oppløst mellomtone og en herlig presis diskant.

Driverne er montert i vinkel inn mot ørene inne i klokkene, noe som gir et bedre og mer presist stereobilde. Samtidig gir dette en opplevelse av å høre på en ekte dynamisk høyttaler med musikalsk engasjement og skyv. Både hodetelefonene og driverne er laget med avansert teknikk på Focals fabrikk i Saint-Etienne og holder høyeste nivå når det kommer til presisjon og intern kvalitetskontroll.

Patentert akustisk design

Selve designet på klokkene i Azurys er hentet fra Focals lukkede high-end modeller. Her blir motfasebølgen fra driverne ledet elegant ut av klokken, samtidig som høye frekvenser dempes ned. Dermed blir man kvitt problemet med stående bassbølger som lager interne forvrengninger i den lukkede konstruksjonen. Samtidig sørger neddempingen av høye frekvenser for minimalt med lekkasje til og fra omgivelsene. Azurys er med andre ord en stille opplevelse for lytteren, samtidig som man får den store bonusen med mindre akustisk kompresjon rundt driverne.

Hadenys på sin side har samme åpne klokkedesign som i Clear MG og New Utopia, en åpenbar fordel når man ikke har behov for å dempe lyden både inn til klokken og ut til omgivelsene. Focals lynkjappe drivere får skinne ekstra i Hadenys og leverer et stort og dynamisk lydbilde med lekre transienter. Åpent design betyr dog ikke mindre kjellerdyp bass enn den lukkede lillebroren, med Hadenys får du både i pose og sekk! Focal headphones 3.png

Høy følsomhet - lette å drive

Med høy følsomhet får man mye lyd per milliwatt og kan således drives av hva som helst! Her kan man plugge rett i et nettbrett eller en laptop og få lservert godlyden helt enkelt og greit. Men som med alt av hodetelefoner vil både Azurys og Hadenys vokse med en god kilde og forsterker. De er altså klar for større og mer high-end oppgaver!

Ergonomisk utforming 

Azurys og Hadenys er foldbare og sparer mye plass når de ligger i det medfølgende etuiet. Detaljer i ekte skinn i puter og hodebøyle vitner om et eksklusivt designspråk. Lette metaller som aluminium og en rigid magnesiumlegering i bøyle og klokkeholder gir både robusthet og lav vekt. Selve bøylen er designet for å perfekt forme seg til hodet til lytteren og la putene presse jevnt på alle punkter.

Moderne fargevalg

Fargen på Azurys er som navnet tilsier inspirert av lys azuritt og har en lekker lysere blåfarge på detaljer som puter, bøyle og kabel. Hadenys er på sin side en mørkere nøttebrun finish inspirert av den hadeanske geologiske æra da jorden tok form. Begge klokkene har en naturlig antrasittgrå finish på alle metalldeler.

Leveringsklar fra 15. mai i Norge

Priser:
Azurys veil. 6.995,-
Hadenys veil. 8.995,-

Importør: Multirom AS