Når platen spinner rundt på platetallerkenen gjør friksjonen mot luften at LP-ene hele tiden bygger opp statisk lading. Og ikke er det så lite heller. En LP kan ha så mye statisk elektrisitet som 3-20.000 Volt. 

Det nye SK-filteret, som skal monteres slik at det ligger ca en millimeter over platen, løser dette på kun en omdreining av platen. Det skal i følge Furutech ta bort all statisk støy og påfølgende degradering av lyden en gang for alle. 

For å få til dette vil SK-Filteret bryte opp den statiske elektrisiteten enhver LP slik at den spres rundt i luften. Dette oppnås ved å bruke en fin "akrylfiberbørste" i noe de kaller 100% Thunderon som er bundet til kobbersulfat. Det gir et unikt materiale med meget høyt ledevne og denne er optimert med det nøyaktige riktige antall fiber og lengde. Dette har blitt gjennomtestet hos Furutech for å finne den nøyaktig riktige balansen. 

Stativet følger selvsagt med, og prisen ser ut til å nærme seg 5.000.- i Norge. En perfekt julepresant til mannen eller kvinnen som har "alt", men helt sikkert ikke et Furutech SK-Filter. 

For mer info: http://www.furutech.com