Apple Music har 75 millioner sanger i katalogen sin, og vil nå gjøre alle disse tilgjengelig i lossless. Ved lansering snakker de om 20 millioner sanger i lossless, og forventer at resten vil dukke opp i løpet av året.
Apple Music vil ikke benytte FLAC slik Qobuz og Tidal, men holde seg ti sitt eget ALAC-format (Apple Lossless Audio Codec), og da skal vi i følge Apple være sikre på å kunne lytte til musikken slik artistene skapte den i studioet.  
Apples Lossless-formater starter på vanlig CD Redbook - 16/44,1 og går opp til 24/48kHz, men det blir også et eget audiofilt valg med noe de kaller for high resolution lossless som gir oppløsninger inntil 24/192. Det antas at de kommer til å distribuere innspillingene i studioenes masterformat, og at det ikke foregår noen oppsampling fra Apple sin side. Det de får levert fra plateselskapet er det samme som du får levert i spilleren din. 

Men de kommer også med Dolby Atmos, noe som kan gi noen spennende musikk-opplevelser og som også fungerer på Apple sine AirPods hodetelefoner, og det ryktes også at det skal fungere på en del Beats hodetelefoner. 

Det som blir meste spennende er om Apple gjør forandringer på sin litt triste behandling av lyd på sine egen mobiltelefoner, for den eneste måten å kunne spille av noe som helst i høyere oppløsning enn CD, er å koble til en separat DAC. Selv AirPlay, som er en mulighet på mye av dagens utstyr er begrenset til 16/44.1, og hører på du på lyd med et par kablede hodetelefoner er det en tvilsomt lydende dongle via lightning-kontakten som er eneste analoge mulighet. 
Det er også litt spesielt at Apple sine egne hodetelefoner og pods, heller ikke er kompatible med de nye og høyrere oppløsningene, og det er selvsagt heller ikke Bluetooth. Men her tror vi at Apple ordner opp litt etter hvert, og vi håper også at Apple Music også blir tilgjengelig på alt av strømme-enheter, og blir tilgjengelig via Roon. 

Det hyggelige er at alle som har abonnement kan få høyere oppløsning til samme pris som tidligere, men vi antar at hires lossless-abonnementet kommer til å medføre en tilleggskostnad. 

Mer info her