Det er ikke uten grunn at vi setter fokus på moderne forsterkere med digitale innganger. Med så mange enheter med digitale utganger som det finnes for tiden, må du nesten ha en god DAC et eller annet sted i lydkjeden. Da kan den like godt sitte i forsterkeren.

Forsterkeren Rotel RA 12

Med 2 x 60Watt på lager kan denne forsterkeren drive et ganske vidt spekter av høyttalere, men den spiller alle best når den ikke behøver å bruke alle strømressursene sine på å trekke store basshøyttalere. Den har fire digitale innganger og kan ta musikk fra et USB-minne i fronten. Det er altfor mange som kobler til for store høyttalere på for små forsterkere. Dette kan sammenliknes med å koble en svær campingvogn på en litt for liten bil. Det går fremover, men det går ikke fort, og etter en stund ryker clutchen.

Høyttalerne PSB Imagine XB

Veldig ofte er kompakte høyttalere akkurat like gode som de større høyttalerne si seriene de tilhører, minus bassen. PSB XB spiller flott, har akkurat den samme detaljerte og levende diskanten som den store og deilige X2T, men den har selvsagt ikke den aller dypeste bassen. Det betyr likevel at du kan få stor og flott lyd ut av denne høyttaleren i et mindre rom.

_MG_9763.JPG

Lyden er nydelig

Forsterkeren Rotel RA12 har en nøytral og myk måte å spille musikk på som er litt utfordrende hvis høyttalerne er litt daffe. Heldigvis er PSB XB spreke, livlige og engasjerende nok til å skape et veldig morsomt og underholdende lydbilde. Det er fortsatt kompakt, og systemet skal selvsagt ikke spille i veldig store rom, men du verden for en diskant og mellomtone denne løsningen har. Jeg spiller litt Malia og Boris Blank fra platen Convergence, og må innrømme at dette er farlig nær veldig mye større og dyrere systemer på opptil flere punkter. Mellomtonen er rett og slett nydelig! Stemmen til Malia er fokusert og nær, og selv om prisen altså ikke er spesielt voldsom i stereo-sammenheng, er dette raffinert, gjennomsiktig og detaljert. Diskanten er rik på detaljer, den er utrolig godt integrert med mellomtonen, og balansen er veldig flott. Bassen mangler litt sting og tyngde, men det er altså her du sparer pengene dine. Ekstra mye lyd for du for pengene hvis du kan klare deg med mindre utstyr og færre Watt. Rotel RA10 med 2x40Watt under panseret koster snaut 4 tusen kroner og spiller på samme flotte måte.

 

Konklusjon

Jeg er strålende fornøyd med denne løsningen. Hvis vi ser bort fra at bassen som vanlig mangler litt tyngde, spiller dette like godt som et system med en betydelig større forsterker og et par store gulvstående høyttalere fra samme leverandør. Forskjellen er at du har 10 til 15000 kroner å bruke på en god kilde, for eksempel en platespiller, og en haug med plater.

Importører: Neby Hi-Fi Concept og Intereconnect