På pressekonferansen i Munchen kunne de fortelle at grunnlegger Dieter Burmester startet arbeidet med 175 noen år før hans uventede død i 2015.

Solide saker

Platespilleren er bygget opp av to lag med aluminium og et lag med med messing og veier rundt 60 kilo. Den har fire motorer som er plasserte i hjørnene med fire belter som driver tallerkenen.

small_Burmester_ref_5750 (2).jpgArmen er en blanding av aluminium og carbon. Pick up er også konstruert av Burmester, men her bidrar ikke firmaet med noe informasjon.

Det mest overraskende med konstruksjonen er at den har en innebygd platespillerforsterker bygget på lesten av deres Burmester 100. Dette for å gi kortest mulig signal-vei.

Så til de dårlige nyhetene; prisen er 30 000 euro.

Enda dyrere høyttalere

Om platespilleren lever opp til prisen er vanskelig å si fordi vi bare fikk høre to svært rolige kutt på demostrasjonen. «The Girl from Ipanema» er ikke særlig krevende og høres jo bra ut på alle brukbare anlegg.

Men Burmester nye referansehøyttalere BC350 blåste i alle fall publikum av banen. Det var storslått lyd med voldsom dynamikk og solid bass på musikken som ble spilt fra datamaskinen.

De er 187 centimeter på strømpelesten, veier mer enn 350 kilo, har to 32 centimeter basser med egne bassrefleks tuber, to 22 centimeter mellomtoner og Burmesters klassiske AMT-diskanter.

Men hvis du må spørre om prisen på disse høyttalerne, har du sannsynligvis ikke råd. Den vil ligge over 100 000 euro og kanskje også det dobbelte. Prisen er nemlig ikke helt fastsatt.

Burmester.de

Oslohificenter.no