Det er ikke bare Sonus faber som kan lage lekre høyttalere. De italienske høyttalerne Chario står ikke noe tilbake for noen, og nå er det tilgjengelige fra Audiocom HiFi. Chario ble grunnlagt allerede i 1975 av de to ingeniørene Charlie Vicenzetto og Mario Murace. CHArlie og MaRIO = Chario. Merket kommer aldri til å bli noen volumprodusent, for det tar tid å lage en Chario-høyttaler på den måten de ønsker, og alt er selvsagt både konstruert og satt sammen i Italia. 

Avbildet er Constellation Delpinus, en kompakt stativhøyttaler med en 16,5 cm bass/mellomtone og den tradisjonelle diskantdomen i stoff. Effektiviteten er hele 90dB/1watt slik at du kan klarer deg med en moderat forsterker selv om du vil spille litt høyt. Ellers har har Chario høyttalere som er i stand til å dresse opp enhver stue, og kan kjøpes fra 13 995.- (Lynx) og opp til de imponerende og ekstremt flotte Serendipity som letter kontoen din for ikke mindre enn 350 000.- kroner. Alle er laget i utsøkte materialer som lær og ekte treverk. Lyden er udiskutabel og i typisk italiensk tradisjon. Litt romantisk, men veldig musikalske og levende, og når du går litt opp i størrelse fra de kompakte stativhøyttalerne kommer også bassen og trykket vi vet mange etterspør. 

Alle høyttalerne leveres i flott italiensk håndverk, og selv om det er en stund siden vi har hørt Chario var det lett å bli grepet av deres naturlige og troverdige gjengivelse hvor stemmer og akustiske instrumenter stod i fokus. Selv om de heller ikke går av veien for å spille pop, rock eller elektronike med stor overbevisning. 

For mer info: 

www.audiocom.no

Sjekk ut siste utgave av Stereo0 og se alle årets produkter!