Messa var faktisk fullbooket allerede i mars, og ifølge arrangøren er det over 500 utstillere på årest messe her i München. Det gjør det omtrent umulig å få med seg alt, men vi håper reportasjene og bildene våre kan gi et lite innblikk i hva en slik messe kan by på.

Her er noen bilder fra det vi fikk sett på dag tre av årets messe.

 

small_he_dag3_bergmann.jpg

Johnny Bergmann sin platespiller Galder stod for signalene på dette rommet. Høyttalerne som ble lansert var de aktive Cessaro C1 med tilhørende forforsterker med innebygget dac.

 

small_he_dag3_brinkmann.jpg

Det var masse platespillere på messa, og tyske Brinkmann var selvsagt til stede.

 

small_he_dag3_elac01.jpg

Elac sine statement-høyttalere, Concentro, stod dessverre bare utstilt. Det hadde vært spennende å få høre hvordan 30.000 euro-høyttalere fra Elac spiller, når vi vet hvor bra de lager billige høyttalere.

 

small_he_dag3_elac02.jpg

Du vet at platespillere er trendy når selv høyttalerprodusenter kommer med platespillere. Elac sine ser fantastiske ut.

 

small_he_dag3_emmlabs.jpg

For de som trodde at Emmlabs kun lagde cd-spillere og digitalkonvertere, meg selv inkludert, var det en overraskelse å se at digitalspesialistene også har forsterkere i sortimentet. Denne monoblokka ser jo ikke så verst ut.

 

small_he_dag3_aerix.jpg

Alt-i-ett-anlegg var det også en del av på årets messe, selv om de ikke dominerte. Aerix lanserte sitt Trio-system, som kan spille det meste. Elementene er oppovervendt.

 

small_he_dag3_gauder.jpg

Det tyske hifi-markedet alene er mellom 15 og 20 ganger så stort som det norske. Da dukker det også opp produkter vi ikke ser her hjemme. Dette er Gauder høyttalere og AVM elektronikk.

 

small_he_dag3_hifiman.jpg

Svært mange hodetelefonprodusenter var også tilstede. Dette er fra standen til Hifiman.

 

small_he_dag3_kaiser01.jpg

Et utrolig lekkert oppsett med høyttalere fra Kaiser Kawero og elektronikk og platespiller fra Kondo. Dyrt, men utrolig vellydende.

 

small_he_dag3_kaiser02.jpg

Finishen på Kaiser Kawero-høyttalerne er rett og slett fantastisk.

 

small_he_dag3_kef01.jpg

Britiske KEF benyttet München-messa til å lansere sin nye Q-serie. Den nye serien inneholder både stativ- og gulvstående høyttalere, samt en senterhøyttaler.

 

small_he_dag3_kef02.jpg

Dual Concentric-elementene i den nye Q-serien ligner veldig på de som står i LS50.

 

small_he_dag3_kef03.jpg

Også Reference-serien fra KEF var stilt ut på messa.

 

small_he_dag3_atlas.jpg

Jonathan Turner fra Atlas Cables viste fram sine helt nye ubalanserte kabler med separat jording for bedre skjerming. Kablene vil koste 12.000 kroner for et meters-sett i Norge, og også høyttalerkablene vil få denne nye teknologien.

 

small_he_dag3_lanche.jpg

Tyske Lanche har såkalte plasmadiskanter, men sammen med elektronikk fra Emmlabs, var de litt uheldige med rommet da den kvinnelige operasangerens stemme på det sporet som ble spilt, satte hele rommet i bevegelse da vi var innom.

 

small_he_dag3_lumin.jpg

Endpoint Audio som nettopp har kunngjort at de avvikler driften som importør i Norge, hadde Lumin i sitt sortiment. Sammen med Westminsterlab forsterkere og Vivid høyttalere hadde de et bittelite rom på messa.

 

small_he_dag3_mbl.jpg

Vi måtte en tur innom MBL-rommet igjen, og nok en gang låt det fantastisk. Her er bilder av alle MBL sine høyttalere med unntak av de aller største to-delte 101 Extreme.

 

small_he_dag3_nordost.jpg

Til tross for at et engelsk hifimagasin allerede har testet de nye Qkore-produktene til Nordost, var den offisielle lanseringen av de kunstige jordingsproduktene på årets München-messe.

 

small_he_dag3_soulution.jpg

Det knyttet seg stor spenning til Soulution sin nye integrerte forsterker, 330, men den ble det dessverre ikke spilt på da Stereo+ var innom rommet deres.

 

small_he_dag3_thorens.jpg

Det er mulig jeg er gammeldags, men Thorens lager platespillere slik platespillere skal se ut. Den nye fantastisk lekre 907 til 11.500 euro (om vi så riktig) fyller ut serien som også inkluderer de rimeligere 903 og 905.

 

small_he_dag3_triangle.jpg

En rekke med franske Triangle-høyttalere stod utstilt i et av rommene på messa. Det er et merke det har vært stille rundt en stund, men på messa ble det avslørt at Audio Aktøren i Horten overtar det agenturet.

 

small_he_dag3_vinyl01.jpg

Lørdag er gjerne den dagen det er mest folk på messa, så når man først klarer å finne et sted å sitte, er det bare å gripe sjansen, slik Stereo+ sin journalist, Ståle Winterkjær (nummer to fra venstre) gjorde på rommet til Zu Audio.

 

small_he_dag3_vinyl02.jpg

Det er nesten ikke grenser for hvor mange måter det er mulig å lage platespillere på, og de mest ekstreme greiene til Acoustic Signature, som Invictus-modellen, krever utvilsomt litt plass.

 

small_he_dag3_welltempered.jpg

Denne Well Tempered-platespilleren er ikke så voldsom i designuttrykket, men også her er grunnflata enorm.

 

small_he_dag3_zu01.jpg

Også Zu Audio hadde verdenspremiere på sine nye Druid-høyttalere på messa. Glass er ikke vår favoritt å ha som vegg bak høyttalerne, og lyden var nok litt preget av dette.

 

small_he_dag3_zu02.jpg

Utenfor lytterommet hadde Zu Audio utstilt mange av modellene sine. I Norge er det importselskapet til gutta bak Stereofil i Oslo som har dette agenturet. Salget, ikke minst av den lille Omen-høyttaleren har gått veldig bra, ifølge Stereofil.