DALI vender nå tilbake til et høyttalersegment de ikke har vært i siden høyttalere som Skyline og Megaline med sitt nye flaggskip, DALI KORE. Den kommer fra en lang linje med avanserte høyttalere, med banebrytende teknologi, imponerende design, og på den omfattende demoen på Dali-standen på messen i München viste de også at dette låter ekstremt skikkelig, veldig dynamisk og ultrarent. Ingen direkte overraskelse, men dette er DALI på et nivå vi aldri tidligere har hørt - eller sett.

- DALI KORE representerer for DALI et design, elektroakustikk, ingeniørarbeid, produksjon og musikalsk gjenfødelse. Vi laget DALI KORE fordi vi ønsket å vise hva DALI kan gjøre, og fordi vi i så mange år har blitt oppmuntret til å gjøre det av våre musikkelskende kunder."sier administrerende direktør Lars Worre, og CTO Kim Kristiansen legger til:

- Hver DALI KORE-driver ble utviklet fra grunnen av og inneholder betydelige innovasjoner som ikke bare er nye for DALI, men som også er unike i en hel verden av elektroakustisk design.Dali_Kore-Pike_Ammara-Ebony_Spikes_Cam01_0000.jpg

SMC-teknologi

Ved å kombinere SMC Gen-2 – en oppdatert versjon av DALI's signatur Soft Magnetic Compound  bruker DALI's patenterte Balanced Drive SMC to stemmespoler for å redusere motorsystemets ikke-lineæritet og signaltap. Resultatet er drastisk senket harmonisk forvrengning og kompresjon.

EVO-K Hybrid-diskant

Dette er en utvikling av Hybrid Tweeter-modulen fra DALI EPICON-serien, men den nye EVO-K Hybrid-diskanten har en ny egenprodusert 35 mm dome-diskant og redesignet båndelement. Forbedringer inkluderer bedre ytelse i nedre frekvensbånd, mer sømløs integrasjon ved delefrekvensen, og lavere forvrengning.

Dedikert mellomtonedriver

DALI KORE-mellomtonedriveren er DALI's første dedikerte mellomtone bygget fra grunnen av. Denne 7-tommers driveren skal i følge Dali bringe naturlig varme og musikalsk sammenheng til de viktige mellomtonefrekvensene, og har en rekke teknologiske nyvinninger, inkludert en nydesignet versjon av DALI's signatur trefibermateriale, Balanced Drive SMC, en kraftig og kompakt neodymiummagnet, kortere stemmespoler og et smalt ytre oppheng som er ekstremt lett.Dali_Kore-Pike_Ammara-Ebony_Terminals_Cam01_0018.jpg

Delefilteret

For DALI KORE brukes det luftkjerneinduktorer i kombinasjon med nyutviklede SMC-KORE-induktorer bygget på SMC Gen-2-kjerner. Sammenlignet med standard luftkjerneinduktorer (spesielt ved høye induktanser), gir denne teknologien lavere DC-motstand, kortere signalbane og mindre sårbarhet for crosstalk mellom induktorer, mens egenskapene til SMC Gen-2 gir filterkomponenter med ultra-lavt tap.

Kabinett av førsteklasses kvalitet

Hvert materiale som brukes til DALI KORE-kabinettet er valgt med tanke på form og funksjon. Det buede trelaminat-kabinbettet med glanslakker Ammara Ebony-finér er hentet direkte fra verden av luksusmøbeldesign, mens støpt aluminium og strukturelle komposittmaterialer gir mer større designfrihet og en svært stiv plattform for elementene. Den sementbaserte sokkelen av harpikskompositt på 34 kg gir også et solid grunnlag for høyttalerens betydelige totalvekt på 150 kg.

Det snakkes om en pris ute i Europa på ca. 80 000 Euro og det er selvsagt betydelig, men det er lov å forvente at teknologien som er benyttet i KORE kommer til å nedskaleres på rimeligere modeller. Det er lov å glede seg!