EISA (Expert Imaging and Sound Association) er en global Award-organisasjon med ekspertmagasiner og nettsteder fra samtlige av verdens kontinenter. Det betyr at en EISA Award er viktigere enn noensinne, både for deg som vanlig forbruker og for de produsentene som mottar en EISA-pris. 

Det er viktig å huske at EISA-prisene ikke er basert på markedsposisjon, design eller papirytelser. EISA tester absolutt alt de honorerer og prisene som gis ut er basert på omhyggelige lyttetester og målinger som er gjort av EISA-medlemsblader. 

Alle produkter som får en EISA-Award må være testet av et minimum av EISA-blader innenfor hver produktkategori. Kategoriene er audio/hifi, hjemmekino, TV/Video, foto, bilstereo og bærbar lyd. Til sammen er det nesten 60 magasiner som representerer et stort antall land rundt i Europa, i tillegg til Australia, USA og Asia. I tillegg kommer det til et utvalg assorterte medlemmer blant noen av de mest kjente bloggerne i elektronikkverdenen. 

 Sommerjobb

Sommeren i år har ikke vært den aller beste, så vi har passet på å jobbe de dagene det er litt grått og skyet, eller når det bøtter ned. Det har gjort at det har vært litt tid til å tak ekstra godt tak i EISA-prisene fra vår side, men det går en varm og svett tanke til landene et stykke sør for oss som i perioder har måttet jobbe i temperaturer helt opp mot 45 grader. Da er det lov å kaste jakka på kontoret!

Likevel – det er interessant å se den komplette listen over nominerte produkter, altså den som danner grunnlaget for den endelige kåringen av årets EISA-Awards. Uansett hvor du bor eller hvilket språk du snakker, er det en forbausende enighet om hva som låter best, og hva som gir den største opplevelsen.

Alle produkter kan ikke nomineres til en EISA-Award, og kan heller ikke vinne. Produktene må ha distribusjon i et minimum av landene i Europa, og det sier seg jo selv at uten distribusjon i England, Tyskland, Frankrike, Spania, Italia, Japan eller USA blir det vanskelig å nå opp i en diskusjon, selv om produktene for eksempel er store i Norge eller Skandinavia, har betydelig kommersiell suksess og beviselig låter bra. I år er det også noen produkter som er blitt så forsinket at de ikke rakk å bli testet før absolutt siste frist, og også noen som ikke har kunnet love at de er på markedet i løpet av september 2023.