Bluesound NODE 2
Bluesound NODE2

EUROPEAN NETWORK MEDIA PLAYER 2016-2017

Den siste versjonen av denne fleksible nettverk mediaspilleren har ikke bare fått nytt og stilig kabinett, men også flere innganger – som inkluderer kablet og trådløst nettverk, USB, aptX Bluetooth og en kombinert optisk digital/3,5mm minijack-tilkobling. NODE2 er også enklere å bruke med spillelister som blir generert automatisk, og reagerer hurtigere takket være oppdatert prosessor. Det finnes støtte for Spotify, Qobuz og Tidal, blant annet, pluss kompatibilitet med MQA, noe som gjør at lytterne kan glede seg over nett-strømming av musikk i ukomprimert HD-kvalitet. Det beste av alt er at NODE2 spiller dynamisk, tredimensjonalt og avslappet, noe som gir den en gjengivelse som langt overgår dens moderate størrelse. 

Bowers & Wilkins 802 D3
Bowers & Wilkins 802 D3

EUROPEAN HIGH-END LOUDSPEAKER 2016-2017

Det britiske selskapets har med sin 800-serie lenge vist sin ekspertise og høye kunnskapsnivå, men dette årets lansering av syv nye høyttaler-modeller, har virkelig bragt dem tilbake med et smell. 802 D3 er over 1,1 meter høy og er en stor gulvstående høyttalere som har blitt totalt redesignet med et ”Turbine” toppkabinett dreid ut fra et stykke aluminium, som huser den nye Contiunuum-mellomtonen og deres signaturmerke, en tweeter av diamant. Med doble Aerofoil basser gir den et solid fundament til lydbildet, noe som gjør at deres nye 802 leverer merkets best oppløste og innsiktsfulle musikk-gjengiver til nå. Den er en ekte referanse blant verdens hifi-høyttalere.  

Hegel HD30
Hegel HD30

EUROPEAN HIGH-END DAC 2016-2017

Den er bygget rundt utvalgte oppsampling og DAC-chipper, men har også litt digital trolldom helt på egen hånd. Hegel HD30 er både en DAC/digital forforsterker og en highend strømmeløsning. Dette digitale kontrollsenteret tilbyr åtte digitale innganger, inklusive en USB, og en nettverksport som gjør at HD30 kan fungere som en DLNA digital media-avspiller og gi deg tilgang til musikk over hjemmenettverket. I tillegg har HD30 support for AirPlay. Den kan også drive en effektforsterker via sine balanserte og ubalanserte utganger. Den har full kompatibilitet med høyoppløste lydfiler, også DSD128, og det hele leveres med en utrolig kraft, oppløsning og detaljer. Dette er vårt første-valg når vi ønsker en problemfri lytteopplevelse med aller høyeste lydkvalitet.

Chord Mojo
Chord Mojo

EUROPEAN USB DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2016-2017

Med teknologi som er tatt fra deres highend DAC-er, kommer Chords kompakte, men likevel høyst kapable USB hodetelefon-forsterker i et kabinett som er frest ut i solid aluminium og dekorert med fargekodede kontroller. Mojos digitale prosessorer og DAC-funksjoner får strøm fra et innebygget batteri, og er ikke vanlig hyllevare, men programmert spesielt for Mojo. Det gir kompatibilitet med LPCM-lyd opp til 768kHz og DSD opp til DSD256. Med planlagte ekspansjonsmoduler for SD-minnekort, Wi-Fi eller Bluetooth, vil det være svært vanskelig å finne tilsvarende enheter med den samme fleksibiliteten og lydkvaliteten for en tilsvarende sum penger. 

AKG N90Q
AKG N90Q

EUROPEAN HIGH-END HEADPHONES 2016-2017

Selv om dette ikke er den første hodetelefonen med innebygget digital signalprosessering, har denne lukkede løsningen et skikkelig ess i ermet. TruNote-teknologien benytter en mikrofon som er plassert inne i hodetelefonens klokker, for å korrigere frekvensresponsen til hver unik brukers ører. Det har også aktiv støyreduksjon innebygget, valg av tre lydinnstillinger og en innebygget DAC som får signal fra en mikro USB-inngang, som også benyttes til å lade det innebygde batteriet. AKG N90Q spiller åpent og naturlig og med en spesielt imponerende bass, for å komme så nær opptil lyden av et par vanlige høyttalere som mulig. Teknologi som skaper en nye tidsregning koster som oftest litt, men ta gjerne en egen prøvelytt. Da vil du også finne ut at N90Q er vel verdt pengene. 

ELAC Debut F6
ELAC Debut F6

EUROPEAN LOUDSPEAKER 2016-2017

Den nye Debut-serien markere et skifte for dette tyske merket ved at det er designet i California av den verdens-kjente lyd og høyttaler-ingeniøren Andrew Jones. F6 er flaggskipet i serien og er en 3-veis gulvstående høyttaler med bassrefleks, en 25mm dome diskant i stoff, en 165mm mellomtone i aramid og to 165mm basser – også med aramid-membraner. Det er ikke en enkel jobb å lage en vellydende budsjett-høyttaler, men F6 lykkes ved å legge fokus på at lyd skal være moro, men samtidig holde kontrollen selv om miksen blir krevende og kompleks. Dette er en ærlig, underholdende og sjenerøst proporsjonert musikk-gjengiver, og du kan definitivt ikke klage på prisen. 

Marantz CD6006 & PM6006
Marantz CD6006 & PM6006

EUROPEAN STEREO SYSTEM 2016-2017

Dette selskapet har spesialisert seg på høykvalitets stereokomponenter, og viste det med 6000 serien som ble lansert for rundt 6 år siden. Den siste utgaven av deres forsterker og CD-spiller deler en god og velutprøvd 192kHz/24bit DAC og signalbehandling via HDAM-kretsene, som de også deler med resten av Marantz-serien. Mens CD6006 nå har fått spesielt selekterte komponenter og oppdaterte kretsløsninger, har PM6006 fått optisk digitale innganger og et kraftigere design for å bedre kunne drive et større utvalg av høyttalere. Hvis du er ute etter den typiske Marantz highend-lyden til en meget hyggelig pris, og denne kombinasjonens utrolig oppløste, men samtidig kraftfulle gjengivelse, vil du garantert ikke bli skuffet. 

Naim Audio Mu-so Qb
Naim Audio Mu-so Qb

EUROPEAN COMPACT AUDIO SYSTEM 2016-2017

Denne kompakte nye generasjonen av Naim Audios 2015-2016 EISA Award-vinner Mu-Su har ikke mindre enn fem høyttalerelementer, hver med sin egen klasse D-forsterker, pluss et par passive bass-radiatorer som er montert på innsiden av et utrolig kompakt og nydelige bygget alt-i-ett-stereosystem. I tillegg til UPnP-strømming, AirPlay, aptX Bluetooth, optisk og analoge innganger, er det også innebygget støtte for Tidal, Spotify og internet-radio pluss multirom. Hvis du ser etter lyd som er åpen, avslappet og kraftfull rett ut av boksen, har Naim enda en gang kommet opp med den perfekte løsningen. 

Pro-Ject The Classic
Pro-Ject The Classic

EUROPEAN TURNTABLE 2016-2017

I forbindelse med selskapets 25-års jubileum lanserte de denne tidløse og tradisjonelt utseende The Classic. Den inneholder nok oppdatert teknologi for å gjøre denne to-hastighets platespilleren så enkel og brukervennlig som mulig. Hovedchassiset sitter på innsiden av en elegant treramme og hviler på seks elastomer dempeføtter som hjelper med å isolere den fra underlaget. I tillegg til at den indre diameteren til den 2.1 kilo tunge platetallerkenen også er dempet med et tilsvarende materiale. Platespilleren er utstyrt med en hybrid arm i carbon/metall-legering som gir mulighet til å hente ut hele potensialet i en enda bedre pickup. Den spiller levende og engasjerende, og markerer seg som en av de stiligste og brukervennlige spillerne på markedet. En ny klassiker er født! 

Sonos PLAY 5
Sonos PLAY:5

EUROPEAN MULTIROOM SYSTEM 2016-2017

Sonos plan om å tiltrekke seg hifi-entusiaster har blitt realisert via de stilige kurvene til PLAY:5. Den kombinerer nå seks spesiallagde elementer, som inkluderer tre diskanter og tre mellom-basser som er vinklet for å gjengi et bredere lydbilde. Nye og forbedrede klasse D-forsterkere tilbyr tre ganger mer effekt enn forgjengeren. Ved å benytte Trueplay via den brukervennlige Sonos-appen, kan selv nybegynnere oppnå høyere lydkvalitet i akustisk krevende rom, for eksempel kjøkken. Spesielle sensorer som registrerer om høyttaleren blir plassert horisontalt eller vertikalt gjør plasseringen enkel. Sonos er det opplagte valget for mange som er ute etter høyttalere for multirom og trådløs lyd, men med PLAY:5 har de kommet opp med en løsning som lever opp til sitt anselige rykte. 

SPIN remote
SPIN remote

EUROPEAN AV ACCESSORY 2016-2017

Hjemmeunderholdningsentusiastene er vant til å kontrollere flere enheter med flere forskjellige fjernkontroller. Noe som ofte resulterer i frustrasjoner. SPIN remote snur hele fjernkontroll-konseptet på hodet med sitt revolusjonerende nye design som prioriterer enkelhet fremfor kompleksitet. Den stilige sølvfargede enheten er utstyrt med en masse sensorer som gjør den i stand til å registrere bevegelser, rotasjon, plassering og berøring, noe som gjør at brukeren kan ta kontroll over systemet kun ved å bruke en serie med bevegelser og gestikuleringer. Via en intuitiv mobil-app kan forskjellige funksjoner legges til kontrolleren avhengig av hvordan den holdes. Noe som gjør at kontrollen av dine enheter – TV, høyttalersystem eller smart-belysning – veldig mye morsommere enn tidligere. 

 

Les om årets beste hjemmekinoprodukter her! 

Les om årets beste tv/videoprodukter her!