Den åpne hodetelefonen Focal Clear har de siste årene høstet mangt er lovord fra både fagpresse, studioteknikere og hifi-entusiaster! Den er lekende lett å drive, komfortabel og gir ekstrem lydkvalitet per krone. Nå kommer det en meget spennende arvtager. 

Med forgjengerens gode lyd må det ha vært litt av en oppgave å skulle forbedre denne vellykkede konstruksjonen vært meget krevende. Derfor har Focal har nok en gang sett på driveren - altså magnet, spole og membran. I hele fire år har de i det stille lekt seg med nye membranlegeringer, og har hele veien hatt et mål om å få til en helt ny driver som kan flytte grensene for hvor lav masse man kan oppnå, samtidig som membranen er stivt nok. Men uten å presse prisen på hodetelefonen oppover til det helt gale. 

Ny driverteknologi - magnesium for maks detaljer

Den nye magnesiumdriveren i Clear MG skal gi perfekt balanse mellom demping, rigiditet og lav masse, og er designet for å gjengi diskant med ekstrem presisjon og superraske transienter. Som i de andre high-end klokkene til Focal er driveren M-formet når man ser den i profil, en perfekt form for å gi homogen lyd fra bunn til topp på det svært begrensede akustiske arealet man har i en hodetelefon. En spole uten formrør og svært tynt oppheng til membranen, bidrar ytterligere til meget lav masse og kjapp respons. Focal Clear_MG_Driver.jpg

Nye Clear meldes å låte rytmisk, naturlig åpen og balansert, med et dypt og tøft fundament. Slående dynamikk og mikrodetaljer, tar lytteren med på eskapader i platesamlingen straks man tar dem på. Vi kan love luftig og samtidig dyp og råtøff lyd!  Med motstand på lave 55 ohm vil heller ingen portable enheter ha problem med å drive Clear MG til det fulle når man er på reise, eller trenger litt tid for seg selv mens man ser favorittserien på nettbrettet. Eller hva med en konsertfilm?

Asymetrisk design - inspirert av naturens geometri

Bikubedesignet utenpå klokkene i metall er ikke bare vakkert, det sørger også for lavere akustisk motstand. Med sitt asymetriske mønster gir det fritt spillerom for den lynkjappe magnesiumdriveren. Dette bidrar til den åpne lyden disse klokkene har.
For noen vekker kanskje assosiasjoner til raske biler, med sitt materialvalg og flotte desing. 

Made in France med kvalitetsmaterialer

Clear MG kommer med skinndetaljer på hodebøylen og innvendig grill i rustfritt stål for å beskytte elementet. Sistnevnte har fått det samme bikubemønsteret, noe som gir en flott helhet samtidig som det legger til rette for bedre lyd. Utstrakt bruk av aluminium både i bøylegaffelen og i selve klokkene gjør at dette lover godt også kvalitetsmessig. 

Som i forrige generasjon kommer Clear med perforert mikrofiber både i putene og i bøylen. Dette for å gi maksimal luftighet ved langvarig bruk. En bæreveske med matchende farge i hasselnøtt, er inkludert for trygg oppbevaring. En lang 4pins XLR kabel for balanserte hodetelefonforsterkere og en kortere 3,5mm med adapter til 6,3mm kabel følger også med.

Mer info her! Multirom AS