Lyden i Performance 880 er glimrende, men når prisen senkes ned i hodetelefonenes minefelt rundt kroner 2.000.- snakker vi om en noe annen utfordring. 

Bra satt sammen 

Som på de dyrere modellene finnes det en egen teknologi produsenten kaller S-Logic og som trekker lydbildet noe mer i retning av et stereobildet slik det høres ut fra et par høyttalere. Men selvsagt ikke helt, selv om du med et par hodetelefoner slipper all den negative påvirkningen fra rommet. 
Det er benyttet et 40mm stort membran. Den spiller opp til 96dB uten å komprimere hørbart og den spiler fra 10-25000Hz. Den går altså dypt, men det er alltid en sannhet med modifikasjoner, selv om det på ingen måte mangler dypbass. Impedansen er 32Ohm, og det passer greit også til bærbare enheter som smartelefoner og iPads. 

Lyden

Performance 840 spiller fint, og skjemmer seg absolutt ikke ut i prisklassen. Skal du ha masse bass og masse moro, først og fremst, er ikke dette verken riktig modell eller riktig produsent. Ultrasone ligger seg i samme gate som de mer nøytrale modellene fra AKG, Sennheiser og Beyer Dynamics, og er myntet på alle dem som er opptatt av god, balansert og ”riktig” lyd. Og de kan absolutt brukes i et studio. Med noen gitarer og synther koblet inn på mikseren i hjemmestudioet er disse en drøm å jobbe med. 
Med musikk fra Mac-en, via Sony-AHC-3, spiller dette fint og balansert, og det er absolutt en kvalitet at de fikser alle mulige typer musikk like godt. Her kan du børne på med tung og heftig musikk med godt resultat, eller du kan spille strykekvartetter og annen høystemt musikk. Opplevelsen er uansett god. Det er bra presisjon målt opp mot prisklassens andre produkter, den har flott struktur og timing, og har en balansert og kontrollert bass som ikke stikker av eller kladder til lyden i resten av frekvensområdet. Bra! 

Konklusjon

Jeg har både 880, 860 og 840 på kontoret, og det er interessant å høre hva forskjellene er. Går man fra 840 og oppover i pris, er faktisk ikke forskjellene så voldsomme som man skulle tro. Det blir litt mer detaljert, mer presist og bedre balansert etter hvert som prisen øker, men ikke veldig, og balansen er omtrent den samme. Likevel får den kraftig konkurranse fra andre produsenters tilsvarende produkter, og får derfor ikke leke kongen på haugen som storebror 880. Selv om den er et veldig godt kjøp!