Genava Touring er enkel og lekkert designet. Den er et slikt produkt som du har lyst til å klå på, og eventuelt ta med hjem for å pynte opp på skrivebordet eller kjøkkenbenken. Ustrakt bruk av aluminium og behagelig kunstskinn gjør den innbydende. Fingre liker gode materialer, men det ser ut til å ha gått mange andre hus forbi.

Toppen av radioen domineres av et stort volumratt som også slår på radioen. Få knapper øker brukervennligheten, og du finner fort frem til Bluetooth, DAB+ og FM - som er de valgene du har. Selv de minste DAB-radioen har 20 presets, men Genava har begrenset seg til 6. Noe som er nok hvis vi ser litt på hvordan de fleste benytter en radio. Noen har den parkert på NRK P1 helt til radioen tar kvelden for godt, mens andre skifter litt mellom 2-4 stasjoner.

Dessuten er det ganske enkelt å huske hva du har på de 6 forhåndsinnstillingene, for Touring mangler den tradisjonelle LCD-skjermen, og viser heller kanalinfomed store bokstaver og tall i typisk Geneva - tradisjon. I det ene hjørnet på toppen finner du antennen, men av en eller annen grunn fikk jeg inn alt av DAB-sendinger uten å trekke den opp. 

Geneva Touring er enkel å ta med seg. Den er nemlig mer kompakt enn du tror og frakter du den med deg oppgir Geneva en batteritid på 20 timer. Noe som skulle gi deg noe dagers radiolytting uten å måtte lade den på nytt. 

Geneva_touring_side.jpgLåter fint

Det er selvsagt begrenset hvor mye lyd man kan få ut av en såpass kompakt radio, men lyden er overraskende tydlig og presis. Særlig i det viktigste området hvor stemmer og de fleste musikk-instrumenter ligger plassert. Den er såpass god at du nok kommer til å foretrekke sendinger som ikke er altfor komprimert på DAB+, da dette er tydelig å høre både på stemmer og musikk. FM fungerer på samme måte, men her blir det jo temmelig dødt for den gjengse radiolytter utover i 2017. 

Bassen er ikke voldsom, selvsagt, men Genava har skrudd til lyden slik at lydbildet er fyldigere enn størrelsen tyder på. Bassen utfordres litt når du skrur opp volumet, men det har jo aldri vært meningen at den skal holde en bråkete husstand med underholdning i en større stue. Da må du veldig mye opp i pris.

Det Touring faktisk klarer er å spille musikk på en måte som er lett å lytte til, og det er plass til et helt orkester på innsiden uten at det blir altfor rotete eller trangt. Lyden har en åpen og fin klang som skiller den fra andre kompaktradioer.