Tekst: Håvard Holmedal (haavard@stereopluss.no)

Etter å ha testet det imponerende beistet H590, den halvparten så kostbare, men likefullt kraftfulle H390 og også H190, er det altså klart for enda en integrert forsterker fra Hegel. H120 markerer at det ikke er særlig aktuelt å sove på laurbærene der i gården. 

H120 tar over for Røst. Personlig foretrekker jeg smarte navn i stedet for den tall-leken så mange av produsentene holder på med. Røst var et bra navn. Lett å huske og med dobbelt mening. Perfekt – hvis det ikke hadde vært så innmari vanskelig å forklare for folkene i verdens største land – utlendingene. 

Hva har de funnet på denne gangen? 

  H120 er en kompakt forsterker som er oppgitt til å levere minst 2x75watt, og ha nok krefter til å drive det meste av høyttalere, og i hvert fall alt som man med litt fornuft kan tenke seg å koble til en forsterker som dette. På den analoge siden er den ganske identisk med Røst, men den har fått hele digitaldelen og konverterne fra H190. Ifølge Hegel skal det sørge for at lyden løfter seg til uhørte høyder. 
Det H120 ikke har fått på plass er DSD og MQA. Vi ser gjerne det som naturlig utstyr for nesten enhver forsterker, men det koster å få dette implementert, og i stedet for å betjene de få, har Hegel valgt å gjøre noe for alle kundene som kjøper H120. De har prioritert å gjøre en kraftig oppgradering av digitalkonverterne, sammenliknet med tre år gamle Røst. Som på den forholdsvis korte tiden er blitt litt utdatert når vi ser på digitale tjenester. Nå er det etter hvert klart for både Roon og AirPlay2 (kommende oppgradering), og en mer stabil UPnP-streaming. Inn til digitaldelen går det54 innganger. 1 coaxial inngang, 3 optiske og en USB. Forsterkeren har også nettverksinngang. På analogsiden er det 1 par balanserte innganger og 2 par RCA-innganger. Det er høyst sannsynligvis flere innganger enn de aller fleste har produkter til. Hegel H120 har også fått Spotify Connect (både premium og free) og spiller musikk via AirPlay. Som vanlig er det her snakk om tilkobling via kablet nettverk......

Klikk her for å lese hele testen