Hegel nærmer seg nå lansering av det nyeste skuddet på Hegel-treet. Nemlig multikanal effekforsterker serien Hegel C5. En uvanlig fleksibel modulbasert forsterker. C5 kan nemlig kjøpes og leveres i både 3 (C53), 4 (C54) og 5 (C55) kanaler. Kjøper man en 4-kanaler, kan man typisk også oppgradere med en ekstra kanal senere. Det gjelder selvsagt også utgaven med 3 forsterkere. Den kan enkelt gjøres om til en 5-kanaler. 

C55_SE_BCK_WHT.jpgRack eller alene

Med dagens økende interesse for installasjon kommer C5 også bygget for montering i et standard 19" rack og har et fullintegrert frontpanel som passer til dette. Den kan imidlertid også helt fint stå alene, og det medfølger føtter man kan montere slik at den står trygt i hylla. 

Hybrid mellom H30 og H190

Teknisk er C5 en hybrid mellom H190 (som vi testet med svært godt resultat) og H30 monoblokkene. Den baserer seg på seneste SoundEngine 2 og soundet fra H190, dog med 50% flere utgangstransistorer og større strømforsyning. Fra H30 monoblokkene har den effektforsterker layoutet med strømforsyningen «rett på utgangstransistorene». Det gjør den svært mye raskere og med betydelig mer smekk i bassen. Selv sammenlignet med H590 - selv om effekten sånn sett er lavere.

Utgangseffekt

For å kunne plasseres i et rack har utgangseffekten blitt justert ned til 150 watt i 8 ohm. Dette er med tanke på varmeutvikling, men misforstå ikke. C5 har i følge Hegel betydelig krefter til å trekke selv kjente «forsterker-dødare» blant høyttalerne på markedet, og det med dynamikk så det duger. 

Hegel sin nye C-serie forventes ute i butikkene i midten av November 2018

Priser:

C53        kr. 55.000.-

C54        kr. 65.000.-

C55        kr. 75.000.-

Oppgradering av antall kanaler vil koste litt mer enn prisforskjellen mellom hver enkelt av forsterkerutgavene, og vil være klart ved lansering.