Hegel Röst - Dette er en forsterker på 2 x75Watt som virket veldig kraftig over et par KEF Referance Hegel hadde stående på sin stand. Den nye Röst har tatt forsterkerteknologien til H360, men det er selvdagt nedskalert her og der, og det er heller ikke nøyaktig samme DAC. Det nye er imidlertid at den er kompatibel med automasjons-systemet Control 4. Noe som også ble demonstrert på messen. I tillegg har du selvsagt AirPlay som uansett gjør at du kan strømme og spille musikk fra Tidal eller hva du måtte ønske fra en iPad eller iPhone.

Hegel viste frem enheten med en front som er en blanding av plast og glassfiber, men det jobbes bak kulissene med å få en hvit aluminiumsfront når den blir lansert en gang etter sommeren. Prislappen på messen viste 2500 Euro, og det burde bety at den kommer til å bli solgt for et stykke under 25.000.- norske kroner her hjemme. 

IMG_5046.JPG

Hegel Mohican - Her snakker vi om den siste Mohikaner. Altså den siste CD-spilleren du noensinne kommer til å kjøpe. På Mohican har Bent Holter benyttet den samme DAC-en som i HD30. I HD30 er imidlertid DAC-en satt opp til å spille en masse forskjellige oppløsninger, og Bent hadde en anelse om at det var en del å hente ved å optimalisere den for 16bit/44.1kHz. Det som imidlertid kom ut av den var i følge Bent Holter mer enn han hadde forventet av økt lydkvalitet ved CD-avspilling. 

Prisen på messen var 4500 Euro, og da gjelder det samme regnestykket som med Röst. Vi snakker om en pris på i underkant av kr. 45.000.- når den dukker opp til høsten. 

Mer info kan du etter hvert finne her: www.hegel.com